Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαίες απώλειες 1,3% για τον Dow

Πτώση στη Wall Street στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Εβδομαδιαίες απώλειες για τους δείκτες. Πτώση στις ευρωαγορές.

Πτώση στη Wall Street στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Εβδομαδιαίες απώλειες για τους δείκτες. Πτώση στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, στη σημερινή συνεδρίαση της Wall, διάρκειας μόλις 3,5 ωρών, επικράτησαν οι φόβοι των επενδυτών για ενδεχόμενη μετάσταση της κρίσης χρέους πέρα από την Ελλάδα και την Ιρλανδία... στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Miller Taback & Co, Dan Greenhaus, “Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Ευρώπη. Πολλοί επενδυτές θεωρούν δεδομένη την έκκληση της Πορτογαλίας για οικονομική στήριξη σε ΕΕ και ΔΝΤ, και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην Ισπανία

Επιπλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές του λιανικού εμπορίου καθώς οι αναλυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις πρώτες ενδείξεις από τις πωλήσεις της σημερινής «Μαύρης Παρασκευής», της σημαντικότερης ίσως μέρας του χρόνου όσον αφορά το αμερικανικό εμπόριο.

Παράλληλα την τάση ρευστοποιήσεων στη Wall ενίσχυσε και η κλιμακούμενη γεωπολιτική κρίση στη χερσόνησο της Κορέας, μετά και την παραίτηση του Υπουργού Άμυνας της Ν. Κορέας ο οποίος επικρίθηκε για την ήπια αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων στην επίθεση της Β. Κορέας.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε πτώση 0,6% στα 1,69 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της  υποχωρούσε 1,25% στα 26,02 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,85% στις 11.092,0 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,75% στις 1.189,40 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,34% στις 2.534,56 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού σημαντικές πιέσεις δέχθηκε το χρηματιστήριο της Ισπανίας, το οποίο υποχώρησε 1,8%.

Στα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,53% στις 5.668,7 μονάδες, ο DAX 30 με απώλειες 0,45% στις 6.848,98 μονάδες, ενώ ο CAC 40 χαμηλότερα 0,84% στις 3.728,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v