Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βερολίνο και Λισαβόνα διαψεύδουν τις πιέσεις

Τόσο το υπουργείο Οικονομικών του Βερολίνου όσο και η πορτογαλική κυβέρνηση διαψεύδουν το δημοσίευμα των "Financial Times Deutschland" για πιέσεις ένταξης στον μηχανισμό στήριξης.

Βερολίνο και Λισαβόνα διαψεύδουν τις πιέσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πορτογαλίας διαψεύδει το δημοσίευμα των "Financial Times Deutschland", βάσει του οποίου η χώρα ήδη δέχεται πιέσεις να ζητήσει την ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης. "Το δημοσίευμα είναι εξ ολοκλήρου εσφαλμένο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Λισαβόνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Επίσης, το γερμανικό υπουργείου Οικονομικών δήλωσε διά στόματος εκπροσώπου του πως δεν είναι αυτή η πρόθεση της Γερμανίας και πως δεν ασκούνται σχετικές πιέσεις ένταξης στον μηχανισμό στήριξης προς τη Λισαβόνα.

"Η άσκηση πιέσεων δεν είναι ένας μηχανισμός που περιλαμβάνεται στην ασπίδα διάσωσης του ευρώ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η κατάσταση πάντως είναι πολύ κρίσιμη για την Πορτογαλία, καθώς σήμερα (Παρασκευή) παρουσιάζει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του ελλείμματος από το 9,3% το ΑΕΠ σε επίπεδα κατώτερα του 3%, μέχρι το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v