Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί η Wall Street στον Δεκέμβριο

Με δυναμική αντίδραση υποδέχεται τον Δεκέμβριο η Wall, μετά το -1% του Νοεμβρίου. Θετικές επιδράσεις από την διεθνή μεταποίηση και την εγχώρια απασχόληση. Η παρέμβαση ΕΚΤ στην κρίση χρεών βοηθά τις ευρωαγορές.

Με εύρωστα κέρδη υποδέχονται τον Δεκέμβριο οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, χάρη στα πολύ καλά στατιστικά δεδομένα για την μεταποίηση από μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, την μεγάλη αύξηση των προσλήψεων στον εγχώριο ιδιωτικό τομέα, αλλά και την απόφαση της ΕΚΤ να αντιμετωπίσει δραστικά την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,52% στις 11.172 μονάδες, ο S&P 1,56% στις 1.198 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,84% στις 2.544 μονάδες.

Ο δείκτης των αμερικανικών blue-chips υποχώρησε 0,4% χθες, κλείνοντας τον Νοέμβριο με απώλειες 1%.

Μια σειρά ενδείξεις εύρωστης οικονομικής ανάκαμψης, από τους δείκτες μεταποίησης στην Κίνα, την ευρωζώνη και την Βρετανία καθώς και τις λιανικές πωλήσεις στην Γερμανία, προκαλούν θετική εκτόνωση στις διεθνείς αγορές, μετά από πολλές συνεδριάσεις απωλειών εξαιτίας της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Οι ενδείξεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτίθεται να παρέμβει δυναμικά με μεγάλες αγορές κρατικών ομολόγων για να συμβάλλει στην εκτόνωση της κρίσης, επιτείνουν τα κέρδη.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,83% στις 5.629 μονάδες, ο DAX 2,11% στις 6.829 μονάδες, ο CAC 1,34% στις 3.658 μονάδες.

Στην Wall Street ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση 3 ετών στις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Για την συνέχεια αναμένονται τα κρίσιμα μεγέθη για την μεταποίηση στην αγορά των ΗΠΑ, με την κοινοποίηση του δείκτη ISM μεταποίησης Νοεμβρίου.

Αργότερα θα δημοσιευτεί και η έκθεση Beige Book της Federal Reserve με τις εκτιμήσεις για την οικονομία των ΗΠΑ.

Από το εταιρικό μέτωπο, ο τίτλος της State Street υποχωρεί μετά την ανακοίνωση ότι θα απολύσει το 5% του προσωπικού της.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι τίτλοι αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η General Motors και η Ford Motor, καθώς θα ανακοινωθούν τα μεγέθη πωλήσεων Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v