Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BofA ο επόμενος στόχος του WikiLeaks;

Οι μετοχές της Bank of America βούλιαξαν 3%, καθώς οι επενδυτές τρομοκρατήθηκαν με με την φήμη ότι τα επόμενα έγγραφα που θα διαρρεύσει το WikiLeaks θα αφορούν την μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ.

Η BofA ο επόμενος στόχος του WikiLeaks;
Οι μετοχές της Bank of America βούλιαξαν 3% την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές τρομοκρατήθηκαν με με την φήμη ότι τα επόμενα έγγραφα που θα διαρρεύσει το WikiLeaks θα αφορούν την μεγαλύτερη, βάση ενεργητικών,  τράπεζα των ΗΠΑ.

Στις αρχές της εβδομάδας ο κ. Julian Assange, ιδρυτής του WikiLeaks, δήλωσε ότι ο μη οργανισμός σκοπεύει να δημοσιοποιήσει δεκάδες χιλιάδες εσωτερικά έγγραφα που αφορούν κορυφαία αμερικανική τράπεζα στις αρχές του επόμενου χρόνου, σε online συνέντευξή του στο Forbes Magazine.

Αρνήθηκε να προσδιορίσει ποια τράπεζα θα αφορά η κοινοποίηση, αλλά τόνισε ότι πιστεύει ότι η διαρροή θα προκαλέσει επίσημες έρευνες.

Μια μέρα πριν, ο οργανισμός του Assange είχε αποκαλύψει 250.000 διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης και η συγκυρία της κοινοποίησης προκάλεσε πανικό στους επενδυτές.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Assange είχε δηλώσει ότι έχει στα χέρια του πέντε γιγαμπάιτ με δεδομένα από τον σκληρό δίσκο στελέχους της Bank of America.

Το WikiLeaks δηλώνει μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει ιδρυθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφους και πολίτες. Ιδρύθηκε το 2006 και προωθεί την διαρροή ντοκουμέντων με πληροφορίες για την καταπολέμηση της κρατικής και εταιρικής διαφθοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v