Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινα: Σε υψηλό 7 μηνών ο ΡΜΙ βιομηχανίας

Νέα ενίσχυση στις δραστηριότητες του βιομηχανικού κινεζικού κλάδου της Κίνας σε υψηλό 7 μηνών καταγράφηκε τον Νοέμβριο, αλλά με μεγάλη αύξηση του κόστους πρώτων υλών που εγκυμονεί νέες πληθωριστικές πιέσεις.

Κινα: Σε υψηλό 7 μηνών ο ΡΜΙ βιομηχανίας
Νέα ενίσχυση στις δραστηριότητες του βιομηχανικού κλάδου της Κίνας καταγράφηκε τον Νοέμβριο, αλλά με μεγάλη αύξηση του κόστους πρώτων υλών που εγκυμονεί νέες πληθωριστικές πιέσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, ο δείκτης ΡΜΙ του βιομηχανικού κλάδου ενισχύθηκε τον Νοέμβριο σε υψηλό 7 μηνών, στο 55,2 από 54,7 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που δεν προέβλεπαν αύξηση – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Οι αναλυτές ωστόσο, εστιάζουν περισσότερο στην εκτίναξη του δείκτη τιμών πρώτων υλών, ο οποίος ενισχύθηκε στο 73,5 από 69,9 τον προηγούμενο μήνα. «Το βασικό πρόβλημα της οικονομίας εξακολουθεί να είναι ο πληθωρισμός» αναφέρει στο Reuters ο Jun Ma, αναλυτής της Deutsche Bank για την κινεζική οικονομία.

Επισημαίνεται ότι ο πληθωρισμός στην Κίνα ανέρχεται στο 4,4% και η κυβέρνηση του Πεκίνου έχει ήδη επιβάλει πλαφόν στις τιμές ορισμένων προϊόντων αλλά και αύξηση των τραπεζικών αποθεμάτων. Αναλυτές προβλέπουν και αύξηση των επιτοκίων, ενδεχομένως και πριν από τα τέλη του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v