Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθώνει η Wall Street λόγω ανεργίας

Η αισθητή αύξηση της ανεργίας στο 9,8% τον Νοέμβριο πιέζει χαμηλότερα την Wall, που είχε ούτως ή άλλως διορθωτικές διαθέσεις μετά το διήμερο ράλι. Αρνητική στροφή ευρωαγορών μετά την πρωινή σταθεροποίηση.

Η αισθητή αύξηση στην ανεργία Νοεμβρίου πιέζει τις μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε χαμηλότερα επίπεδα, μετά το διήμερο ράλι.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει απώλειες 0,29% στις 11.327 μονάδες, ο S&P 0,35% στις 1.217 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,23% στις 2.574 μονάδες.

Οι καλές πωλήσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου, όπως και καλές ενδείξεις για την αγορά κατοικίας, τον Νοέμβριο στήριξαν σε ράλι τιμών επί δεύτερη συνεχομενη συνεδρίαση, χθες την Wall Street.

Σήμερα η στατιστική εικόνα είναι όμως μέχρι στιγμής αρνητική, καθώς ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία αυξήθηκαν κατά 39.000 τον Νοέμβριο, λιγότερο απ’όσο αναμενόταν, ενώ το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε αισθητά και διαμορφώθηκε στο 9,8% από 9,6%.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες στατιστικές ανακοινώσεις, για τους κλάδους βιομηχανίας και υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Walter Energy συμφώνησε να εξαγοράσει την καναδέζικη Western Coal.

Η μετοχή της Verifone systems ενισχυεται 2,5% μετά την ευοίωνη πρόβλεψη πωλήσεων και εσόδων α΄τριμήνου.

Οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ λειτούργησαν καθησυχαστικά και συντήρησαν σε σταθεροποίηση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί, αλλά τα δυσμενή αμερικανικά macro προκαλούν πιέσεις το απόγευμα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,5% στις 5.738 μονάδες, ο DAX 0,38% στις 6.931 μονάδες, ενώ ο CAC 0,17% στις 3.740 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v