Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Η ταχύτερη ανάπτυξη από την ενοποίηση

Η Bundesbank αναβάθμισε τον στόχο οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας φέτος, προβλέποντας ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2010 θα είναι η υψηλότερη από την εποχή της ενοποίησης, το 1992.

Γερμανία: Η ταχύτερη ανάπτυξη από την ενοποίηση
Η Bundesbank αναβάθμισε τον στόχο οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας φέτος, προβλέποντας ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2010 θα είναι η υψηλότερη από την εποχή της ενοποίησης, το 1992, που υπάρχει συγκρίσιμα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας, το ΑΕΠ θα διευρυνθεί 3,6% το 2010, 2% το 2011 και 1,5% το 2012. Τον Ιούνιο, η Bundesbank πρόβλεπε ανάπτυξη 1,9% φέτος και 1,4% του χρόνου.

Η γερμανική ανάπτυξη διευρύνεται καθώς οι εταιρίες αυξάνουν τις προσλήψεις για να αντεπεξέλθουν στις παραγγελίες για εξαγωγές, τροφοδοτώντας την καταναλωτική δαπάνη.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι να διευρύνεται επίσης το χάσμα ανάμεσα στην Γερμανία και τους εταίρους της στην ευρωζώνη, αρκετοί των οποίων βρίσκονται στην δίνη της κρίσης.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη έχει ενισχυθεί 16% και πλέον φέτος, σε σύγκριση με πτώση 6% του ευρωπαϊκού δείκτη Euro Stoxx 50.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v