Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall από τις φορο-ελαφρύνσεις

Η παράταση στις φορολογικές ελαφρύνσεις προκαλεί ευφορία στην Wall, που ενισχύεται έως τα υψηλά 2 ετών. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές. Πάνω από τα 90 δολ. το πετρέλαιο, νέο ρεκόρ χρυσού και χαλκού.

Η παράταση στις φορολογικές ελαφρύνσεις για όλους τους Αμερικανούς πολίτες, δημιουργεί συνθήκες αύξησης στις δαπάνες και τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και προκαλεί ευφορία στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που ενισχύεται έως τα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Πάνω από τα 90 δολ. ανά βαρέλι κινείται το πετρέλαιο, ενώ σε νέο ρεκόρ διαμορφώνεται ο χρυσός και ο χαλκος.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 11.400 μονάδες, ο S&P 0,4% στις 1.228 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,54% στις 2.610 μονάδες.

Αναλυτές σημειώνουν ότι μια δυνατή εμφάνιση των μετοχών δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο για αυτή την εποχή του έτους, όπου οι επενδυτές τοποθετούνται για την λήξη της χρονιάς.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε με ήπια πτώση χθες.

Μετά το χθεσινό κλείσιμο, ο Πρόεδρος Barack Obama ανακοίνωσε την συμφωνία παράτασης των φορολογικών ελαφρύνσεων προς όλους τους Αμερικανούς για δύο χρόνια και την ανανέωση των επιδομάτων ανεργίας για εκατομμύρια πολίτες.

Μεγάλη κινητικότητα εκδηλώνεται στην μετοχή της Citigroup (+2,2%), κατόπιν της ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών για την αποεπένδυση του κρατικού μεριδίου στον τραπεζικό οίκο.

Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα αποκομίζουν κέρδος 12 δισ. δολ. από την κρατική διάσωση της Citigroup, που έλαβε 45 δισ. δολ. στα τέλη 2008.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή του κολοσσού καταναλωτικών προϊόντων Unilever μετά την αναβάθμιση σε overweight από underweight, από την Morgan Stanley.

Ο τίτλος της Bank of Ireland ενισχύεται σχεδόν 4% στην Νέα Υόρκη, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού λιτότητας στο ιρλανδικό κοινοβούλιο.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,66% στις 5.808,45 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη με κέρδη 0,68% στις 7.001,91 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,63% στις 3.810,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v