Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

B.Obama: Παράταση στις φοροελαφρύνσεις Bush

Λήγοντας μια μακρά περίοδο αντιπαράθεσης στην Ουάσιγκτον, ο κ. Barack Obama ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την αντιπολίτευση για διετή παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων στο μεγάλο εισόδημα.

B.Obama: Παράταση στις φοροελαφρύνσεις Bush
Λήγοντας μια μακρά περίοδο αντιπαράθεσης στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός Πρόεδρος, κ. Barack Obama, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την αντιπολίτευση για διετή παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων στο μεγάλο εισόδημα, της κυβέρνησης Bush, εξασφαλίζοντας παράλληλα επέκταση των επιδομάτων ανεργίας για εκατομμύρια Αμερικανούς και μείωση του μισθοδοτικού φόρου επιχειρήσεων κατά 120 εκατ. δολ. για ένα έτος.

"Καταλήξαμε στο πλαίσιο μιας διακομματικής συμφωνίας", δήλωσε ο κ. Obama, τονίζοντας ότι υπήρξαν στοιχεία στη συμφωνία με τα οποία δεν συμφωνεί, όπως η παράταση στις φορολογικές ελαφρύνσεις των πολύ υψηλών εισοδημάτων και η διαμόρφωση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας στο 35% για δύο χρόνια, με όριο ενεργητικών τα 5 εκατ. δολάρια.

Επέρριψε ευθύνες στους ρεπουμπλικανούς που δεν δέχτηκαν παράταση φοροελαφρύνσεων μόνο για το μεσαίο εισόδημα και εξήγησε την απόφασή του να υποχωρήσει, δηλώνοντας ότι προτιμά τον συμβιβασμό παρά την κωλυσιεργία.

"Αν αφήναμε τους φόρους να ανέβουν για όλους τους Αμερικανούς, θα αυξανόταν η φορολογική επιβάρυνση κατά 3.000 δολ. για μία μέτρια οικογένεια κι αυτό θα κόστιζε στην οικονομία πάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας", ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος στον Λευκό Οίκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v