Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην Wall, καθώς η συζήτηση γύρω από την κρίση χρεών της ευρωζώνης επισκιάζει την δέσμευση της Fed για παροχή περαιτέρω ρευστότητας. Μικτές, περιορισμένες κινήσεις στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η συζήτηση γύρω από την κρίση χρεών της ευρωζώνης επισκιάζει την δέσμευση της Fed για παροχή περαιτέρω ρευστότητας, αν χρειαστεί, για να «πάρει μπρος» η ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει ελαφρότατες απώλειες 0,18% στις 11.362 μονάδες, ο S&P πτώση 0,26% στις 1.221 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,10% στις 2.588 μονάδες.

Στην Ευρώπη διεξάγεται σημαντική συζήτηση στο πλαίσιο του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών Eurogroup, όσον αφορά τις μεθόδους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρεών στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

Η απουσία συναίνεσης για την εισαγωγή κοινού ομολόγου ευρωζώνης, και οι διαφωνίες όσον αφορά τα βήματα που θα πρέπει να ληφθουν, επισκιάζουν τον θετικό αντίκτυπο από την προοπτική περαιτέρω μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από την Federal Reserve.

Στις ΗΠΑ, ο κεντρικός τραπεζίτης Ben Bernanke δήλωσε σε συνέντευξή στο CBS News ότι η Fed πιθανότατα θα διαθέσει περαιτέρω κεφάλαια για να τονώσει την ρευστότητα στην οικονομία, επιπλέον στα 600 δισ. δολ. που ανήγγειλε πρόσφατα.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer ανακοίνωσε την αιφνίδια συνταξιοδότηση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η AOL κερδίζει 1,3% κατόπιν δημοσιεύματος που αναφέρει ότι η εταιρία μελετά διαμελισμό με πιθανή συγχώνευση με την Yahoo.

Την περασμένη εβδομάδα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με κέρδη 2,6%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,43% στις 5.770,28 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 40 με άνοδο 0,10% στις 6.954,38 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,04% στις 3.749,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v