Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικά η Wall εν μέσω Fed και Eurogroup

Σταθεροποιητικά, μετά τα εύρωστα κέρδη της περασμένης εβδομάδας κινείται η Wall, καθώς οι ρυθμιστές σε ΗΠΑ και Ευρώπη αναζητούν τρόπους «επανεκκίνησης» των δύο μεγάλων οικονομικών μπλοκ.

Υπαναχώρηση μετά τα εύρωστα κέρδη της περασμένης εβδομάδας παρουσιάζει η Wall Street, καθώς οι ρυθμιστές σε ΗΠΑ και Ευρώπη αναζητούν τρόπους «επανεκκίνησης» των δύο μεγάλων οικονομικών μπλοκ.

Η μεγάλη συζήτηση που διεξάγεται στην Ευρώπη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρεών στην περιφέρεια της ευρωζώνης, επισκιάζει τον θετικό αντίκτυπο της προοπτικής περαιτέρω μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από την Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει πτώση 0,18% στις 11.360 μονάδες, ο S&P 0,18% στις 1.222 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 2.591 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εμφάνισε κέρδη 2,6%.

Στην Ευρώπη συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, για να μελετήσουν μέτρα για να σταθεροποιήσουν τις οικονομίες και να αποφυγουν νέες, δαπανηρές, διασώσεις. Καθώς επικρατούν διαφωνίες όσον αφορά τα βήματα που θα πρέπει να ληφθουν, η νευρικότητα κυριαρχεί μεταξύ των επενδυτών.

Στις ΗΠΑ, ο κεντρικός τραπεζίτης Ben Bernanke δήλωσε σε συνέντευξή στου στο CBS News ότι η Fed πιθανότατα θα διαθέσει περαιτέρω κεφάλαια για να τονώσει την ρευστότητα στην οικονομία, επιπλέον στα 600 δισ. δολ. που ανήγγειλε πρόσφατα.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer ανακοίνωσε την αιφνίδια συνταξιοδότηση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η AOL κερδίζει 1,3% κατόπιν δημοσιεύματος που αναφέρει ότι η εταιρία μελετά διαμελισμό με πιθανή συγχώνευση με την Yahoo.

Στις ευρωαγορές οι κινήσεις είναι σταθεροποιητικές και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,26% στις 5.760 μονάδες, ο DAX υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 6.947 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,36% στις 3.737 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v