Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bernanke: "Παράθυρο" για αγορά επιπλέον ομολόγων

Η αμερικανική οικονομία μόλις που αναπτύσσεται με διατηρήσιμο ρυθμό, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Bernanke: Παράθυρο για αγορά επιπλέον ομολόγων
Η αμερικανική οικονομία μόλις που αναπτύσσεται με διατηρήσιμο ρυθμό, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed κ. Ben Bernanke, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων πέραν των 600 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε την προηγούμενο μήνα, προκειμένου να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Σε μια σπάνια τηλεοπτική του εμφάνιση, ο κ. Bernanke μιλώντας στο πρόγραμμα “60 Minutes” του CBS, υπερασπίστηκε τις προσπάθειες της Fed να ενισχύσει την ανάκαμψη, η οποία είναι τόσο αδύναμη ώστε τον Νοέμβριο δημιουργήθηκαν μόλις 39.000 θέσεις εργασίας.

«Με αυτόν τον ρυθμό, θα μπορούσαν να χρειαστούν τέσσερα, πέντε χρόνια προτού επιστρέψουμε σε πιο κανονικά επίπεδα ανεργίας», της τάξης του 5-6%, σύμφωνα με τον κ. Bernanke, ο οποίος σημείωσε ότι η αγορά επιπλέον ομολόγων πέραν αυτών που έχει ήδη προγραμματιστεί, είναι «σίγουρα πιθανή». «Εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα του προγράμματος» και το outlook για τον πληθωρισμό και την οικονομία, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v