Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φορο-ελαφρύνσεις "σηκώνουν" την Wall Street

Δυναμική ανάκαμψη καταθέτει η Wall, μαζί με πετρέλαιο, χρυσό, χαλκό και άλλα εμπορεύματα, καθώς οι επενδυτές απολαμβάνουν την συμφωνία παράτασης των φορο-ελαφρύνσεων των Αμερικανών. Κέρδη ευρωαγορών.

Δυναμική ανάκαμψη καταθέτει το αμερικανικό χρηματιστήριο, μαζί με το πετρέλαιο, τον χρυσό, τον χαλκό και άλλα εμπορεύματα, καθώς οι επενδυτές «απολαμβάνουν» την συμφωνία παράτασης των φορολογικών ελαφρύνσεων των Αμερικανών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 11.441 μονάδες, ο S&P 0,92% στις 1.234 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1% στις 2.620 μονάδες.

Αναλυτές σημειώνουν ότι μια δυνατή εμφάνιση των μετοχών δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο για αυτή την εποχή του έτους, όπου οι επενδυτές τοποθετούνται για την λήξη της χρονιάς.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε με ήπια πτώση χθες.

Μετά το κλείσιμο, ο Πρόεδρος Barack Obama ανακοίνωσε την συμφωνία παράτασης των φορολογικών ελαφρύνσεων προς όλους τους Αμερικανούς για δύο χρόνια και την ανανέωση των επιδομάτων ανεργίας για εκατομμύρια πολίτες.

Μεγάλη κινητικότητα εκδηλώνεται στην μετοχή της Citigroup (+2,2%), κατόπιν της ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών για την αποεπένδυση του κρατικού μεριδίου στον τραπεζικό οίκο, με έσοδα περί τα 10,5 δισ. δολ.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή του κολοσσού καταναλωτικών προϊόντων Unilever μετά την αναβάθμιση σε overweight από underweight, από την Morgan Stanley.

Ο τίτλος της Bank of Ireland ενισχύεται σχεδόν 4% στην Νέα Υόρκη, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού λιτότητας στο ιρλανδικό κοινοβούλιο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,29% στις 5.844 μονάδες, ο DAX1,15% στις 7.034 μονάδες, ενώ ο CAC αποκομίζει κέρδη άνω του 2% στις 3.828 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v