Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραδόθηκε ο ιδρυτής του WikiLeaks

Στις αστυνομικές αρχές της Βρετανίας παραδόθηκε ο ιδρυτής του WiliLeaks, εναντίον του οποίου είχε εκδόσει ένταλμα σύλληψης για διάπραξη σεξουαλικού εγκλήματος, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Παραδόθηκε ο ιδρυτής του WikiLeaks
Στις αστυνομικές αρχές της Βρετανίας παραδόθηκε ο ιδρυτής του WiliLeaks, κ. Julian Assange, εναντίον του οποίουείχε εκδόσει ένταλμα σύλληψης για διάπραξη σεξουαλικού εγκλήματος, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του κ. Assange, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη σεξουαλικού εγκλήματος, το οποίο όμως ο ίδιος αρνείται.

Ο κ. Assange αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Λονδίνο αργότερα σήμερα, όπου και αναμένεται να οριστεί ημερομηνία για την ακρόασή του, η οποία πρέπει σε κάθε περίπτωση να πραγματοποιηθεί εντός 21 ημερών από την σύλληψή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κ. Assagne συνελλήφθη κατόπιν προκαθορισμένης συνάντησης σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου.

Ο Σουηδός συνήγορος του κ. Assange δήλωσε πως ο πελάτης του θα εφεσιβάλει οποιαδήποτε απόφαση έκδοσής του και θεωρεί πως ξένες δυνάμεις επηρεάζουν την Σουηδία.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του WikiLeaks δήλωσε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, τονίζοντας πως "οποιαδήποτε εξέλιξη σε ότι αφορά τον Julian Assange δεν θα αλλάξει τα σχέδιά μας αναφορικά με τις δημοσιοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και τις ερχόμενες ημέρες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v