Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φοβήθηκε η Wall τα υψηλά 2 ετών

Οι πιέσεις προς το τέλος της συνεδρίασης στη Wall, απομάκρυναν τους δείκτες από τα υψηλά 2 ετών παρά τον αρχικό επενδυτικό ενθουσιασμό από την παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων.

Οι πιέσεις που εκδηλώθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης στη Wall, απομάκρυναν τους δείκτες από τα υψηλά 2 ετών παρά τον αρχικό επενδυτικό ενθουσιασμό από την παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η απόφαση της κυβέρνησης Obama –κατόπιν συμφωνίας με τους Ρεπουμπλικανούς- να επεκτείνει για δύο επιπλέον χρόνια τις φορολογικές ελαφρύνσεις από εποχής κυβέρνησης Bush, έδωσε θετική πνοή στη Wall στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της MF Global, Nick Kavalas, “οι ενέργειες Obama δείχνουν ότι πολιτικά κινείται περισσότερο προς το κέντρο, υιοθετώντας πρακτικές περισσότερο φιλικές προς την επενδυτική κοινότητα στις ΗΠΑ”.

Εντούτοις αξίζει να σημειωθεί η προειδοποίηση από πλευράς Moody’s ότι μακροπρόθεσμα η επέκταση των φορολογικών περικοπών στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να βλάψει την πιστοληπτική αξιολόγηση της αμερικανικής οικονομίας.

Στο εταιρικό μέτωπο, κέρδη σχεδόν 12 δισ. δολαρίων αναμένεται να αποκομίσουν οι Αμερικανοί από την κρατική διάσωση της Citigroup καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποεπενδύσει το μερίδιο της από τον τραπεζικό όμιλο.

Άνοδος 3,8% για τον τίτλο της Citigroup και πτώση 0,1% για τη Bank of America, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης. Ισχυρά κέρδη και για τη μετοχή της Bank of Ireland στην Wall μετά την επικύρωση του προϋπολογισμού λιτότητας από το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας.

Πιέσεις για τον τίτλο της 3Μ (-3,3%) καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε ότι αναμένει τα καθαρά κέρδη έτους να διαμορφωθούν οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην αγορά εμπορευμάτων εντυπωσιακό γύρισμα (προς τα κάτω) σημείωσαν τόσο η τιμή του χρυσού όσο και η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Αναλυτικά οι ισχυρές πιέσεις που εκδηλώθηκαν μόλις ο χρυσός έπιασε νέο ιστορικό υψηλό και το αργό βρέθηκε σε νέο υψηλό 2 ετών, οδήγησαν τα δύο εμπορεύματα σε πτώση 0,4% και 0,75% στα 1.411 $/oz και 88,72 δολ./βαρέλι, αντίστοιχα.

Κέρδη 1,4% για τη μετοχή της Chevron και 0,3% για την Exxon Mobil.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 2,2% στα 1,87 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 4,2% στα 27,19 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,03% στις 11.359,16 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,05% στις 1.223,76 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,14% στις 2.598,49 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,66% στις 5.808,45 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη με κέρδη 0,68% στις 7.001,91 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,63% στις 3.810,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v