Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς εξάρσεις η Wall Street

Μικτή σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην Wall επί δεύτερη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν θέσεις μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών. Διατηρούνται οι πιέσεις στις αγορές ομολόγων.

Μικτή σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν θέσεις μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Η παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους Αμερικανούς πολίτες εξακολουθεί να κυριαρχεί στις συναλλαγές και προσφέρει στήριξη για την επενδυτική ψυχολογία έναντι των μετοχών αλλά ασκεί πιέσεις στα ομόλογα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,11% στις 11.340 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,05% στις 1.223 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,10% στις 2.601 μονάδες.

Σταθεροποιητική ήταν η εικόνα και στο χθεσινό κλείσιμο στην Wall Street, μετά την αρχική εκτίναξη που προκάλεσαν οι παρατάσεις στις φορολογικές ελαφρύνσεις τις οποίες ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Η παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων για δύο χρόνια, από την αμερικανική κυβέρνηση, πρόσφερε ελπίδες στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και δημιούργησε φόβους για την μακροπρόθεσμη αύξηση στα επίπεδα του εθνικού χρέους.

Το αποτέλεσμα είναι η ανακοίνωση να συνοδεύεται με ευφορία στα χρηματιστήρια αλλά σημαντικές πιέσεις στα αμερικανικά ομόλογα, που έχουν υποχωρήσει 2% στις δύο συνεδριάσεις μετά την ανακοίνωση.

Οι αποδόσεις στα 10ετή Tresurys ενισχύονται σήμερα 5 μονάδες βάσης στο 3,19%.

Στατιστικές ανακοινώσεις δεν έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε επιχειρηματικές ανακοινώσεις.

Η Texas Instruments υποχωρεί 1% μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψης για τις πωλήσεις και τα κέρδη δ΄τριμήνου.

Η Costco ενισύχεται ελαφρώς μετά την ανακοίνωση αύξησης των καθαρών κερδών 18% και των πωλήσεων 7% στο οικονομικό α΄τρίμηνο.

Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι οι οι παγκόσμιες πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν επί ένα έτος τουλάχιστον, αυξήθηκαν 4,8% τον Νοέμβριο.

Η Fortune Brands ενισχύεται 4,61% μετά την ανακοίνωση ότι θα χωριστεί στα τρία.

Ήπιες, μικτές διακυμάνσεις επικράτησαν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,24% στις 5.794,53 μονάδες, ο DAX 30 με πτώση 0,37% στις 6.957,87 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,56% στις 3.831,98 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v