Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MasterCard: Οπαδοί Wikileaks στην αντεπίθεση

Xάκερς «επιτέθηκαν» και «έριξαν» την ιστοσελίδα της εταιρίας πιστωτικών καρτών MasterCard, ως αντίποινα στύμφωνα με τις ενδείξεις, επειδή μπλόκαρε τις παροχές στην ιστοσελίδα Wikileaks.

MasterCard: Οπαδοί Wikileaks στην αντεπίθεση
Xάκερς «επιτέθηκαν» και «έριξαν» την ιστοσελίδα της εταιρίας πιστωτικών καρτών MasterCard, ως αντίποινα στύμφωνα με τις ενδείξεις, επειδή μπλόκαρε τις παροχές στην ιστοσελίδα Wikileaks, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου.

Η MasterCard δεν εχει σχολιάσει ακόμη αλλά η ιστοσελίδα της δεν δείχνει να δουλεύει και σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, δεν είναι δυνατή η διενέργεια συναλλαγών με τους πελάτες της επιχείρησης.

Ακτιβιστές του διαδικτύου απείλησαν στις αρχές της εβδομάδας να επιτεθούν ηλεκτρονικά κατά επιχειρήσεων όπως η εταιρία online πληρωμών, PayPal οι οποίες έχουν μπλοκάρει το Wikileaks.

Ο Julian Assange, ιδρυτής του WikiLeaks, που διέρρευσε δεκάδες απόρρητα διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ. βρίσκεται υπό κράτηση στην Βρετανία. Κάποιοι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι υπάρχει πολιτικό κίνητρο στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v