Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δειλή άνοδος σε Wall Street και ευρωαγορές

Η ευνοϊκή στατιστική είδηση για την την απασχόληση συντηρεί τα θετικά πρόσημα στην Wall, αν και οι ρηχοί όγκοι συναλλαγών υπόσχονται μεταβλητότητα μέχρι την εορταστική περίοδο. Ηπια κέρδη και στις ευρωαγορές.

Διατηρούν τις ανοδικές τάσεις της προηγούμενης συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αν και οι όγκοι των συναλλαγών παραμένουν "ρηχοί" και οι συνεδριάσεις προοιωνίζονται ευμετάβλητες μέχρι την εορταστική περίοδο.

Πάντως η ευνοϊκή στατιστική ανακοίνωση της ημέρας από την αγορά εργασίας προσφέρει στήριξη και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 11.383 μονάδες, ο S&P 0,35% στις 1.232 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,36% στις 2.618 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με ήπια άνοδο χθες, χάρη σε θετικό γύρισμα αργά στην συνεδρίαση, λόγω του ράλι των τραπεζικών μετοχών χάρη στις ελπίδες θετικής επίδρασης της παράτασης φορολογικών ελαφρύνσεων.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 17.000 και διαμορφώθηκε στις 421.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 425.000.

Από το επιχειρηματικό μετωπο, αναμένονται τα αποτελέσματα της Brown-Forman.

Η μετοχή της ASML Holding στην Wall Street ενισχύεται 5% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων πωλήσεων από τον ολλανδικό τεχνολογικό κολοσσό.

Ο τίτλος της κινεζικής Youku.com ενισχύεται 5% επιπλέον, μετά το θεαματικό χθεσινό ντεμπούτο της, όπου σημείωσε άνοδο 150% και πλέον.

Μικτή ήταν η εμφάνιση στα ασιατικά χρηματιστήρια, με έντονες απώλειες 2,4% στην Ινδία, λόγω φόβων για ανατίμηση της ρουπίας. Αντιθέτως, το χρηματιστήριο της Σεούλ έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών μετά την διατήρηση σταθερών επιτοκίων στην Β.Κορέα, ενώ η αγορά του Σίδνεϊ ανήλθε σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ευνοϊκή επίδραση από τις ελπίδες επιτάχυνσης της ανάκαμψης στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,5% στις 5.823 μονάδες, ο DAX 0,2% στις 6.989 μονάδες, ενώ ο CAC 0,79% στις 3.862 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v