Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά εργασίας στήριξε τη Wall Street

Τα θετικά στοιχεία στην αγορά εργασίας στήριξαν, αλλά δεν κατάφεραν να γυρίσουν σε θετικό πρόσημο το σύνολο των δεικτών στη Wall καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας δεν κατάφεραν τελικά να γυρίσουν σε θετικό πρόσημο το σύνολο των δεικτών στη Wall καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Αναλυτικά, το αρχικό αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall, μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωσης στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, γρήγορα περιορίστηκε εξαιτίας των εξελίξεων στην Ιρλανδία.

Συγκεκριμένα η απόφαση της Ιρλανδικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, προκάλεσε πέρα από τις πιέσεις στο ευρώ (σημαντική άνοδος για το δολάριο) και νευρικότητα στα χρηματιστήρια διεθνώς.

Στην αγορά εμπορευμάτων, σταθερά ανοδικά κινήθηκε σήμερα ο χρυσός-αν και μακριά από το ψυχολογικό όριο των 1.400 δολ.- για να κλείσει στα 1.389 δολ. Αντίστοιχα και η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε στις διεθνείς αγορές και διαμορφώθηκε στα 88,41 δολ./βαρέλι.

Κέρδη 0,4% για τον ενεργειακό τίτλο της Chevron και 0,1% για την Exxon Mobil λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της ASML Holding ενισχύθηκε 7% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων πωλήσεων από την διοίκηση της εταιρίας.

Επιπλέον διατηρήθηκε και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για την κινεζική Youku.com (άνοδος 28% σήμερα) παρά την ισχυρή άνοδο 150% την προηγούμενη μέρα.

Στον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Citigroup σημείωσε άνοδο 1,2% και κέρδη 5% για την Bank of America.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 2% στα 1,96 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 2,2% στα 26,63 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02% στις 11.370,13 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,38% στις 1.233,00 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,29% στις 2.616,67 μονάδες.

Εύθραυστη άνοδος επικράτησε στο μεγαλύτερο διάστημα της σημερινής συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την οποία εύκολα ανέτρεψε κοντά στο κλείσιμο η απόφαση της ιρλανδικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει το πρόγραμμα διάσωσης ΕΕ-ΔΝΤ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,23% στις 5.807,96 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,17% στις 6.964,15 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,68% στις 3.858,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v