Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η ήπια άνοδος στην Wall Street

Το μοτίβο της επιφυλακτικής ανόδου συνεχίζεται για άλλη μια προ-εορταστική συνεδρίαση στα χρηματιστήρια. Οι στατιστικές κι επιχειρηματικές ειδήσεις στηρίζουν την Wall, ενώ ήπιες είναι οι διακυμάνσεις στις ευρωαγορές.

Το μοτίβο της επιφυλακτικής ανόδου συνεχίζεται για άλλη μια προ-εορταστική συνεδρίαση στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η στατιστική εικόνα της ημέρας ήταν ικανοποιητική για την αμερικανική οικονομία, καθώς εκδηλώθηκε ανέλπιστα μεγάλη συρρίκνωση στο εμπορικό έλλειμμα Οκτωβρίου. Κινητικοτητα δημιουργεί και η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 11.377 μονάδες, ο S&P 0,19% στις 1.235 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,08% στις 2.618 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με ήπια άνοδο χθες, καθώς η μείωση στους νέους ανέργους βοήθησε την βελτίωση της ψυχολογίας.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η Community Health Systems ανακοίνωσε ότι η Tenet Healthcare (+40%) απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της.

Στις λοιπές ειδήσεις από τον χώρο των deals, η The Wall Street Journal αναφέρει ότι η Beckman Coulter (+15%) διατίθεται προς πώληση.

Στα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα, η National Semiconductor ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β΄τριμήνου.

Σημειώνεται ότι η Standard & Poor’s ανακοίνωσε μεταβολές στην σύσταση των δεικτών της.
Συγκεκριμένα οι F5 Networks, Netflix και Newfield Exploration θα μετακινηθούν από τον S&P MidCap 400 στον S&P 500, αντικαθιστώντας τις μετοχές των The New York Times, ,Office Depot και Eastman Kodak.

Η Cablevision Systems επίσης θα ενταχθεί στον S&P 500, αντικαθιστώντας την King Pharmaceuticals, την οποία εξαγόρασε η Pfizer.

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές έκλεισαν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές κινούνται υψηλότερα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,04% στις 5.805 μονάδες, ο DAX 0,47% στις 6.997 μονάδες, ο CAC με απώλειες 0,05% στις 3.856 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v