Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρεί την άνοδο η Wall με deals στο επίκεντρο

Η έντονη δραστηριότητα στα επιχειρηματικά deals και η αισθητή ανάκαμψη σε Ασία αλλά και Ευρώπη, στηρίζουν την Wall Street σε περαιτέρω άνοδο, μετά από δύο συνεχόμενες κερδοφόρες εβδομάδες.

Η έντονη δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις και τόνωση από το ευνοϊκό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, η Wall Street κινείται υψηλότερα μετά τα κέρδη των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 11.437 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.244 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,23% στις 2.643 μονάδες.

Δεν είναι προγραμματισμένη κάποια στατιστική ανακοίνωση ή αποτελέσματα επιχείρησης, αλλά επικρατεί πλούσια δραστηριότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η μετοχή της General Electric ενισχύεται 0,45% μετά την ανακοίνωση ότι θα διαθέσει 1,3 δισ. δολ. για την εξαγορά της βρετανικής επιχείρησης ενεργειακού εξοπλισμού Wellstream Holdings.

Η Dell υποχωρεί ελαφρώς, μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Compellent Technologies σε τιμή ελαφρώς υψηλότερη απ’όσο αναμενόταν.

Ο τίτλος της Dionex Corp. εκτινάσσεται σχεδόν 20% μετά την πρόταςση εξαγοράς της από την Thermo Fisher Scientific (+2,28%).

Η Thermo Scientific Inc. (+2,45%) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Dionex (+19,9%), σε μια συμφωνια αξίας 2,1 δισ. δολ.

Προσθέτως, ο βρετανικός όμιλος προϊόντων υγείας και ατομικής περιποίησης Reckitt Benckiser PLC, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 721 εκατ. δολ. για την εξαγορά της ινδικής Paras Pharmaceuticals Inc.

Κινητικότητα επικρατεί στον φαρμακευτικό κλάδο, όπου η γαλλική Sanofi-Aventis δήλωσε ότι θα αυξήσει την προσφορά της για την εξαγορά της Genzyme.

Η Wal-Mart Stores υποχωρεί 0,11% κατόπιν της ανακοίνωσης ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια ανάπτυξης στην αγορά της Μόσχας.

Η απουσία αύξησης επιτοκίων στην Κίνα, σε αντίθεση με τους φόβους των αγορών, ενέπνευσε μίνι-ράλι τιμών στα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,01% στις 5.871 μονάδες, ο DAX 0,51% στις 7.041 μονάδες, ενώ ο CAC 1,15% στις 3.901 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v