Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Υποτονική η ανάκαμψη της ευρωζώνης

Υποτονική ανάκαμψη και με διατήρηση των κινδύνων "βλέπει" ο ΟΟΣΑ για την ευρωζώνη καλώντας τις κυβερνήσεις να επιμείνουν στην δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και την βελτίωση της νομοθεσίας για τον χρηματοοικονομικό κλάδο

ΟΟΣΑ: Υποτονική η ανάκαμψη της ευρωζώνης
Ανάκαμψη, αλλά με υποτονικούς ρυθμούς, προβλέπει ο ΟΟΣΑ για την οικονομία της ευρωζώνης καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών μελών εφαρμόζουν τα μέτρα λιτότητας. «Υλοποιείται μία μέτρια ανάκαμψη, αν και παραμένουν κίνδυνοι» αναφέρει ο ΟΟΣΑ και συμπληρώνει: «Οι χρηματοοικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, οι δραστηριότητες ανακάμπτουν, αλλά η ανάκαμψη θα είναι υποτονική»

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΟΟΣΑ, η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα κινηθεί με ρυθμό 1,5% έως 2% στα επόμενα δύο χρόνια με ποσοστό ανεργίας υψηλότερο του 9%. Συστήνει δε στις εθνικές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να βελτιώσουν τη δημοσιονομική τους πειθαρχία, τη χρηματοοικονομική τους νομοθεσία και να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.

Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, λέει ο ΟΟΣΑ, αποτέλεσε «την πρώτη μεγάλη δοκιμασία της ευρωστίας της ευρωζώνης σε μια περίοδο οικονομικής αδυναμίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v