Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Enel Green Power:Συμφωνία για δάνειο 440 εκ. ευρώ

Η Enel Green Power SpA («EGP») και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων («ΕΤΕπ») υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας η ΕΤΕπ θα χορηγήσει στην EGP δάνειο 440 εκατομμυρίων ευρώ.

Enel Green Power:Συμφωνία για δάνειο 440 εκ. ευρώ
Η Enel Green Power SpA («EGP») και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων («ΕΤΕπ») υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας η ΕΤΕπ θα χορηγήσει στην EGP δάνειο 440 εκατομμυρίων ευρώ (το οποίο μπορεί να αυξηθεί -κατόπιν επιπρόσθετης συμφωνίας- σε 600 εκατομμύρια ευρώ) για τη χρηματοδότηση του σχεδίου της EGP για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην Ιταλία. Η EGP είναι μέλος του Ομίλου Enel απόλυτα προσανατολισμένη στη διαχείριση και ανάπτυξη ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Το δάνειο διάρκειας 20 ετών έχει επιτόκιο αρκετά κάτω από το μέσο όρο της αγοράς, καθώς είναι πλήρως διασφαλισμένο από την Enel SpA.

Αναλυτικότερα, το δάνειο της ΕΤΕπ θα συνδράμει στη χρηματοδότηση της εγκατάστασης 840 MW σε νέα έργα παραγωγής ισχύος από αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα.

Για την EGP η δραστηριότητα αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης, όπως έχει περιγραφεί στο επιχειρησιακό σχέδιο των ετών 2010-2014, το οποίο απαιτεί σημαντική ανάπτυξη της εγκατεστημένης ισχύος από τα τρέχοντα επίπεδα σε περίπου 5.9 με 9.2 GW και κεφαλαιακές δαπάνες (capex) 5.2 δισεκατομμύρια ευρώ. Η EGP προσανατολίζεται σε μία ισορροπημένη ανάπτυξη σε όλες τις τεχνολογίες που ήδη χρησιμοποιεί (υδροηλεκτρική, αιολική, γεωθερμία, ηλιακή και βιομάζα), ενώ το δάνειο της ΕΤΕπ θα συμβάλλει στο να καταστεί η οικονομική δομή των έργων αυτών περισσότερο ανταγωνιστική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v