Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη συντήρηση Wall Street και ευρωαγορές

Άλλη μια συνεδρίαση επιφυλακτικής ανόδου επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να συντηρήσουν τα τρέχοντα υψηλά διετίας, μέχρι το κλείσιμο του έτους. Ανάλογη εικόνα στην Ευρώπη.

Άλλη μια συνεδρίαση επιφυλακτικής ανόδου επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να συντηρήσουν τις τιμές των μετοχών στα τρέχοντα επίπεδα, που είναι για πολλούς τίτλους τα υψηλότερα δύο ετών, στο κλείσιμο του έτους.

Η στατιστική εικόνα της ημέρας ήταν ικανοποιητική για την αμερικανική οικονομία, καθώς εκδηλώθηκε ανέλπιστα μεγάλη συρρίκνωση στο εμπορικό έλλειμμα Οκτωβρίου και βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος.

Κινητικοτητα δημιουργεί και η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 11.376 μονάδες, ο S&P 0,14% στις 1.234 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,21% στις 2.622 μονάδες.

Τα περισσότερα από τα αρχικά κέρδη περιορίστηκαν μετά την ανακοίνωση ανάκαμψης του δείκτη καταναλωτικού κλίματος τον Δεκέμβριο, που έδωσε ώθηση στο δολάριο και συνακόλουθα πίεσε χαμηλότερα τα ενεργητικά που αποτιμώνται σε δολάρια, όπως τα εμπορεύματα και τα ενεργειακά προϊόντα.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με ήπια άνοδο χθες, καθώς η μείωση στους νέους ανέργους βοήθησε την βελτίωση της ψυχολογίας.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η Community Health Systems ανακοίνωσε ότι η Tenet Healthcare (+40%) απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της.

Στις λοιπές ειδήσεις από τον χώρο των deals, η The Wall Street Journal αναφέρει ότι η Beckman Coulter (+15%) διατίθεται προς πώληση.

Στα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα, η National Semiconductor ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β΄τριμήνου.

Σημειώνεται ότι η Standard & Poor’s ανακοίνωσε μεταβολές στην σύσταση των δεικτών της.

Συγκεκριμένα οι F5 Networks, Netflix και Newfield Exploration θα μετακινηθούν από τον S&P MidCap 400 στον S&P 500, αντικαθιστώντας τις μετοχές των The New York Times, ,Office Depot και Eastman Kodak.

Η Cablevision Systems επίσης θα ενταχθεί στον S&P 500, αντικαθιστώντας την King Pharmaceuticals, την οποία εξαγόρασε η Pfizer.

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές έκλεισαν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα για μια ακόμη συνεδρίαση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,09% στις 5.812,95 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,6% στις 7.006 μονάδες, ο CAC με ανεπαίσθητες απώλειες στις 3.852,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v