Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα και deals στηρίζουν την Wall Street

Η απόφαση της Κίνας να μην αυξήσει τα επιτόκια τροφοδοτεί τις ελπίδες τόνωσης της διεθνούς οικονομίας και η δραστήρια κίνηση σε εξαγορές επιτείνει τις ευνοϊκές διαθέσεις σε Wall, ευρωαγορές και Ασία.

Η απόφαση της Κίνας να μην προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, τροφοδότησε τις ελπίδες τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης στον πλανήτη, στηρίζοντας σε περαιτέρω άνοδο τις διεθνείς αγορές.

H δραστήρια κίνηση σε εξαγορές και συγχωνεύσεις επέτεινε τις ανοδικές διαθέσεις και η το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης συνεχίζει ανοδικά μετά από δύο συνεχόμενες κερδοφόρες εβδομάδες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,37% στις 11.452 μονάδες, ο S&P 0,42% στις 1.245 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,1% στις 2.639 μονάδες.

Δεν είναι προγραμματισμένη κάποια στατιστική ανακοίνωση ή αποτελέσματα επιχείρησης, αλλά επικρατεί έντονη δραστηριότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η μετοχή της General Electric ενισχύεται 0,45% μετά την ανακοίνωση ότι θα διαθέσει 1,3 δισ. δολ. για την εξαγορά της βρετανικής επιχείρησης ενεργειακού εξοπλισμού Wellstream Holdings.

Η Dell υποχωρεί ελαφρώς, μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Compellent Technologies σε τιμή ελαφρώς υψηλότερη απ’όσο αναμενόταν.

Η Thermo Scientific Inc. (+2,45%) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Dionex (+19,9%), σε μια συμφωνια αξίας 2,1 δισ. δολ.

Προσθέτως, ο βρετανικός όμιλος προϊόντων υγείας και ατομικής περιποίησης Reckitt Benckiser PLC, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 721 εκατ. δολ. για την εξαγορά της ινδικής Paras Pharmaceuticals Inc.

Κινητικότητα επικρατεί στον φαρμακευτικό κλάδο, όπου η γαλλική Sanofi-Aventis δήλωσε ότι θα αυξήσει την προσφορά της για την εξαγορά της Genzyme.

Η Wal-Mart Stores υποχωρεί 0,11% κατόπιν της ανακοίνωσης ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια ανάπτυξης στην αγορά της Μόσχας.

Η απουσία αύξησης επιτοκίων στην Κίνα, σε αντίθεση με τους φόβους των αγορών, ενέπνευσε μίνι-ράλι τιμών στα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,82% στις 5.860,75 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,33% στις 7.029,37 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,91% στις 3.892,44 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v