Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μ. Sze της Goldman εισάγει νέο hedge fund

Ο Morgan Sze, της Goldman Sachs, άρχισε να συγκεντρώνει κεφάλαια για την εισαγωγή του μεγαλύτερου –όπως προδιαγράφεται- hedge fund μετά την χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο Μ. Sze της Goldman εισάγει νέο hedge fund
Ο Morgan Sze, διεθνής επικεφαλής του μεγαλύτερου proprietary trading desk της Goldman Sachs και ένας από τους πιο καλοπληρωμένους υπαλλήλους της τράπεζας, άρχισε να συγκεντρώνει κεφάλαια για την εισαγωγή του μεγαλύτερου –όπως προδιαγράφεται- hedge fund μετά την χρηματοπιστωτική κρίση.

Το νέο hedge fund του κ. Sze, που πολλοί στον κλάδο αναμένουν εναγωνίως, θα ονομάζεται Azentus Capital και θα έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ. Παράγοντες της αγορές εκτιμούν ότι το ταμείο θα ξεκινήσει με κεφάλαια της τάξης των 1-15, δισ. δολ.

Η Goldman βρίσκεται σε διαδικασία συρρίκνωσης του βραχίονα proprietary trading, μέσω των οποίων οι οίκοι επενδύουν τα ίδια κεφάλαιά τους, για να ανταποκριθεί στην νέα αμερικανική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει στις μεγάλες τράπεζες να εμπλέκονται σε συναλλαγές με δικά τους κεφάλαια.

Κι άλλες τράπεζες των ΗΠΑ, όπως οι JPMorgan Chase, Morgan Stanley και Bank of America, έχουν κάνει ανάλογα βήματα για να περιορίσουν τις δραστηριότητες proprietary.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v