Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Προειδοποίηση για υποβάθμιση Πορτογαλίας

Για ενδεχόμενη υποβάθμιση της Πορτογαλίας "κατά μία ή δύο βαθμίδες" προειδοποιεί ο οίκος Moody's, εκφράζοντας ανησυχία για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και τον αντίκτυπο από ενδεχόμενη στήριξη του τραπεζικού κλάδου.

Moody΄s: Προειδοποίηση για υποβάθμιση Πορτογαλίας
Για ενδεχόμενη υποβάθμιση της Πορτογαλίας "κατά μία ή δύο βαθμίδες" προειδοποίησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, αν και επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της πορτογαλικής οικονομίας.

Η ανακοίνωση της Μoody's αναφέρει ως βασικούς παράγοντες ανησυχίας την αβεβαιότητα που επικρατεί για τη μακροπρόθεσμη πορεία της πορτογαλικής οικονομίας αλλά και για τη δυνατότητα της χώρας να έχει πρόσβαση στις αγορές με βιώσιμο κόστος. Επίσης, εκφράζονται ανησυχίες για τη δημοσιονομική εικόνα της Πορτογαλίας, στην περίπτωση όπου χρειαστεί στήριξη ο τραπεζικός κλάδος.

Η αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας βρίσκεται στο «Α1». «Κατά την άποψη του οίκου, δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της χώρας», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Moody's και επικεφαλής ανάλυσης για την Πορτογαλία κ. Antony Thomas και συμπληρώνει: «Η πιθανότητα όμως να επιδεινωθεί η δανειακή της θέση μεσοπρόθεσμα και οι εντεινόμενες ανησυχίες για την ικανότητα της χώρας να προχωρήσει σε δημοσιονομική λιτότητα συνεπάγονται ότι ενδεχομένως η αξιολόγηση να μην είναι πλέον συμβατή με το "Α1"».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v