Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τεχνολογία στηρίζει την Wall Street

Τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου συντηρούν θετικά πρόσημα στην Wall Street, παρά την απογοήτευση που προκαλεί η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. και η υποβάθμιση της Ιρλανδίας. Πιέσεις στις ευρωαγορές.

Η απογοήτευση από την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και η μεγάλη υποβάθμιση της Ιρλανδίας ασκούν πιέσεις και στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου πάντως ο τεχνολογικός κλάδος αποκομίζει αρκετά κέρδη ώστε συνολικά να επαναλαμβάνεται το μοτίβο των ήπιων, μικτών διακυμάνσεων που επικράτησαν στην Wall Street όλη αυτή και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,07% στις 11.490 μονάδες, ο S&P 0,04% στις 1.242 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,2% στις 2.642 μονάδες.

Οι όγκοι των συναλλαγών παραμένουν ισχνοί καθώς λήγει το έτος και πολλοί επενδυτές απουσιάζουν ήδη για διακοπές, ενώ όσοι μένουν αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις.

Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να εγκρίνει την παράταση φορο-απαλλαγών για τους Αμερικανούς δεν έχει μεγάλη επίδραση, καθώς είχε προεξοφληθεί στις αγορές.

Πτώση 6% εμφανίζει η μετοχή της AstraZenca μετά την αποτυχία του σκευάσματός της Brilinta στις μελέτες της υπηρεσίας FDA.

Η Oracle ενισχύεται 4% καθώς τα αποτελέσματα β’ τριμήνου ήταν καλυ΄τερα των προβλέψεων.
 
Η μετοχή της Research in Motion ενισχύεται 2% χάρη σε ευοίωνες προβλέψεις για τις πωλήσεις στο ερχόμενο τρίμηνο, λόγω του BlackBerry smartphone.

Επίσης η Take-Two Interactive Software αποκομίζει σημαντικά κέρδη καθως επέστρεψε σε κερδοφορία στο οικονομικό β΄τρίμηνο.

Η υποβάθμιση της Ιρλανδίας κατά πέντε βαθμίδες από την Moody’s, αν και αναμενόμενη, προκάλεσε πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Θετική, αντιθέτως, ήταν η νέα άνοδος του γερμανικού δείκτη  εμπιστοσύνης Ifo.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει απώλειες 0,19% στις 5.873 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,16% στις 7.013 μονάδες, ενώ ο CAC 0,2% στις 3.880 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v