Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πράσινο φως από Κογκρέσο για φοροελαφρύνσεις

Το πράσινο φως έδωσε και η Βουλή των Αντιπροσώπων στο πολύκροτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Obama για την παράταση των φοροελαφρύνσεων που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Bush για μία ακόμη διετία

ΗΠΑ: Πράσινο φως από Κογκρέσο για φοροελαφρύνσεις
Το πράσινο φως έδωσε και η Βουλή των Αντιπροσώπων στο πολύκροτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Obama για την παράταση των φοροελαφρύνσεων που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Bush για μία ακόμη διετία. Μία ημέρα νωρίτερα, το νομοσχέδιο πήρε την έγκριση της Γερουσίας.

Το νομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τονωτική ένωση για την αμερικανική οικονομία – τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα – ενώ ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχομένως να ευνοηθεί η αμερικανική ανάπτυξη κατά μία ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ.

Παράλληλα όμως, προβλέπεται ότι θα διευρύνει σημαντικά το κρατικό χρέος των ΗΠΑ ενδεχομένως σε επικίνδυνα επίπεδα. Επιπλέον, πολλοί Δημοκρατικοί εξέφρασαν ενστάσεις γιατί η Ουάσιγκτον ευνοεί πρακτικά την ανώτερη εισοδηματικά τάξη χωρίς να διασφαλίζει ότι οι πλούσιοι θα επανεπενδύσουν αυτά τα κεφάλαια στην οικονομία. Το νομοσχέδιο επεκτείνει τις φορολογικές περικοπές για όλα τα επίπεδα εισοδημάτων, περιλαμβανόμενου του συντελεστή 15% επί των υπεραξιών και των μερισμάτων, μέχρι το τέλος του 2012.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v