Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική εξαίρεση η τεχνολογία στην Wall Street

Οι εξελίξεις γύρω από την κρίση χρεών της ευρωζώνης, συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επενδυτές στην Wall Street, αν και τα καλά αποτελέσματα μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων εμπνέουν κάποιον ενθουσιασμό.

Οι εξελίξεις γύρω από την κρίση χρεών της ευρωζώνης, και ειδικά η απογοήτευση από την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και η μεγάλη υποβάθμιση της Ιρλανδίας, εξακολουθούν να προκαλούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αν και τα καλά αποτελέσματα μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων εμπνέουν λίγο ενθουσιασμό στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,20% στις 11.475 μονάδες, ο S&P 0,03% στις 1.242 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,3% στις 2.645 μονάδες

Οι όγκοι των συναλλαγών παραμένουν ισχνοί καθώς λήγει το έτος και πολλοί επενδυτές απουσιάζουν ήδη για διακοπές, ενώ όσοι μένουν αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις.

Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να εγκρίνει την παράταση φορο-απαλλαγών για τους Αμερικανούς δεν έχει μεγάλη επίδραση, καθώς είχε προεξοφληθεί στις αγορές.

Πτώση 6% εμφανίζει η μετοχή της AstraZenca μετά την αποτυχία του σκευάσματός της Brilinta στις μελέτες της υπηρεσίας FDA.

Η Oracle ενισχύεται 4% καθώς τα αποτελέσματα β’ τριμήνου ήταν καλυ΄τερα των προβλέψεων.

Η μετοχή της Research in Motion ενισχύεται 2% χάρη σε ευοίωνες προβλέψεις για τις πωλήσεις στο ερχόμενο τρίμηνο, λόγω του BlackBerry smartphone

Επίσης η Take-Two Interactive Software αποκομίζει σημαντικά κέρδη καθως επέστρεψε σε κερδοφορία στο οικονομικό β΄τρίμηνο.

Πριν το άνοιγμα της Wall Street, η Bank of Montreal ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Marshall & Ilsley (+18%) έναντι 4,1 δισ. δολ. σε μετοχές. Το deal προσφέρει στήριξη στους τίτλους των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ.

Η υποβάθμιση της Ιρλανδίας κατά πέντε βαθμίδες από την Moody’s, αν και αναμενόμενη, προκάλεσε πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Θετική, αντιθέτως, ήταν η νέα άνοδος του γερμανικού δείκτη εμπιστοσύνης Ifo.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,23% στις 5.867 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,5% στις 6.988 μονάδες, ενώ ο CAC 0,59% χαμηλότερα στις 3.865 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v