Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο έως 0,5% του ΑΕΠ για τα κράτη-παραβάτες

Τα πρόστιμα για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες θα κυμαίνονται μεταξύ 0,2% και 0,5% του ΑΕΠ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Herman van Rompuy

Πρόστιμο έως 0,5% του ΑΕΠ για τα κράτη-παραβάτες
Τα πρόστιμα για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες θα κυμαίνονται μεταξύ 0,2% και 0,5% του ΑΕΠ τους. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Herman van Rompuy όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal.

«Δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά αυτά τα νούμερα έχουν συζητηθεί» δήλωσε ο van Rompuy κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban.

Νωρίτερα, ο κ. Rompuy κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών δήλωσε ότι η ευρωζώνη διαθέτει γερά θεμέλια και ότι αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση. Ο κ. Rompuy υποστήριξε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έλαβαν μία σειρά εντυπωσιακών αποφάσεων, όπως τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών, και χορηγώντας επειγόντως δάνεια στην Ελλάδα και την Ιρλανδία.

«Αυτές οι αποφάσεις αποτελούν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης από τη συγκρότηση της ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προσθέτοντας ότι και οι 27 χώρες της ΕΕ είναι απολύτως πεπεισμένες ότι η σταθερότητα της ευρωζώνης αφορά τα συμφέροντα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να λάβουν νέα μέτρα, εάν παραστεί ανάγκη, για τη σταθεροποίηση του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v