Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SEC: Έρευνα για insider στην έξοδο M. Hurd από ΗΡ

Οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνα για τα γεγονότα που συνόδευσαν την αιφνίδια αποχώρηση του κ. Mark Hurd από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Hewlett Packard, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές.

SEC: Έρευνα για insider στην έξοδο M. Hurd από ΗΡ
Οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνα για τα γεγονότα που συνόδευσαν την αιφνίδια αποχώρηση του κ. Mark Hurd από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Hewlett Packard, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές της Wall Street Journal.

Η έρευνα που διεξάγει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, SEC, αφορά πληροφορίες ότι ο κ. Hurd μοιράστε μυστικές εσωτερικές πληροφορίες με πρώην ανάδοχο έργων, ενόψει της εξαγοράς της Electronic Data Systems αξίας 13,9 δισ. δολ. το 2008.

Η αποχώρηση του κ. Hurd τον Αύγουστο προκάλεσε έκπληξη στους επενδυτές και πίεσε την μετοχή της επιχείρησης σε βουτιά 8%.

Ο κ. Hurd, που σήμερα είναι ένας εκ των προέδρων της Oracle, αποχώρησε εν μέσω φημών για σεξουαλική παρενόχληση, οι οποίες πάντως ποτέ δεν επαληθεύθηκαν.

Η ΗΡ, αντιθέτως, κατηγόρησε τον κ. Hurd για καταθέσεις ψεύτικων αναφορών εξόδων, ώστε καλύψει μια «στενή προσωπική σχέση» με πρώην ανάδοχο έργων, μια κατηγορία την οποία αμφισβητούν οι εκπρόσωποι του κ. Hurd.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v