Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίδες για το Q4 συντηρούν την Wall Street

Ακολουθώντας τα θετικά πρόσημα των ευρωαγορών, η Wall ξεκίνησε την εβδομάδα των Χριστουγέννων ανοδικά, με ελπίδες για ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα Q4, αν και η ισχύς του δολαρίου ασκεί κάποιες πιέσεις στη συνέχεια.

Ακολουθώντας τα θετικά πρόσημα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, η Wall Street ξεκινά την εβδομάδα των Χριστουγέννων ήπια ανοδικά, μετά από τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες εβδομάδες.

Αναλυτές εκτιμούν ότι, μολονότι η αγορά είναι «υπεραγορασμένη», τα κέρδη δ΄τριμήνου μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων θα συνεχίσουν να προσφέρουν στήριξη και θα συντηρήσουν την τρέχουσα bull market και στον Ιανουάριο.

Μετά από θετικό άνοιγμα, η ανάκαμψη του δολαρίου ασκεί κάποιες πιέσεις και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,19% στις 11.470  μονάδες, ο S&P 0,05% στις 1.243 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,22% σστις 2.637 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης Dow των αμερικανικών blue-chips απεκόμισε κέρδη 0,7%.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν επί το πλείστον χαμηλότερα, καθώς επέστρεψε στο προσκήνιο η γεωπολιτική ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Στην Ευρώπη, η μετοχή της Volkswagen AG καταγράφει μίνι ράλι της τάξεως του 2,3% αφού η διοίκηση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε ότι προβλέπει αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα κατά 10%-15% το 2011. Τα κέρδη στηρίζουν υψηλότερα το σύνολο του κλάδου αυτοκινήτων.

Αντιθέτως, πιέσεις εκδηλώνονται στον αεροπορικό κλάδο, εξαιτίας των ακυρώσεων και καθυστερήσεων πτήσεων εξαιτίας της κακοκαιρίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,54% στις 5.903 μονάδες, ο DAX 1,04% στις 7.055 μονάδες, ο CAC 1,01% στις 3.906 μονάδες.

Στην Wall Street, η eBay αντιδρά με ήπια ανοδο στην ανακοίνωση ότι θα αγοράσει την βερολινέζικη brands4friends.

Η Amazon.com κερδίζει 1% μετά την επαναβεβαίωση της σύστασης overweight από την Barclays Capital.

Μετά το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου η Adobe Systems.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v