Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση έως και 50% στα bonus των τραπεζιτών - FT

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "F.T.", ένας στους δέκα τραπεζίτες στην Ευρώπη δεν θα λάβει φέτος bonus, ενώ οι απολαβές των μεσαίων στελεχών του τραπεζικού κλάδου αναμένεται να μειωθούν έως και 50%.

Μείωση έως και 50% στα bonus των τραπεζιτών - FT
Ένας στους δέκα τραπεζίτες δεν θα λάβει φέτος bonus στη Βρετανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς οι τράπεζες μειώνουν τις απολαβές των στελεχών τους, αφού ο κλάδος αντιμετωπίζει μείωση της κερδοφορίας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των "Financial Times", που αποκαλύπτει τα αποτελέσματα έρευνας της Armstrong International , φέτος αναμένεται σημαντική μείωση στα bonus στον τραπεζικό κλάδο.

"Οι απολαβές των στελεχών εξετάζονται πιο επιθετικά από ποτέ", δήλωσε στους "F.T." ο κ. Matthew Osborn της Armstrong και συμπλήρωσε: "Οι τράπεζες λένε: ας πληρώσουμε μόνο αυτούς που φέρνουν τα περισσότερα έσοδα και τους χαμηλόμισθους εργαζομένους, αλλά όχι τα μεσαία στελέχη".

Κατά συνέπεια, τα μεσαία στελέχη αναμένεται να είναι τα μεγαλύτερα θύματα, καθώς ορισμένοι μπορεί να αντιμετωπίσουν μείωση των απολαβών τους κατά 50%. Τα ανώτατα στελέχη με υψηλές αποδόσεις στις διευθύνσεις ομολόγων και μετοχών θα έχουν μικρότερη περικοπή στα bonus, η οποία φθάνει έως το 15%, ενώ οι τραπεζίτες με εξειδίκευση σε εξαγορές και συγχωνεύσεις θα υποστούν μείωση από 25% έως 35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v