Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πρόστιμο 32,4 εκατ. στην Toyota

Το ποσό των $32,4 εκατ. συμφώνησε να καταβάλει η Toyota στις αμερικανικές αρχές. Η αυτοκινητοβιομηχανία κατηγορήθηκε ότι σε δύο περιπτώσεις, δεν ενημέρωσε έγκαιρα τις αρχές για τα τεχνικά προβλήματα των οχημάτων της

ΗΠΑ: Πρόστιμο 32,4 εκατ. στην Toyota
Πρόστιμα ύψους των 32,4 εκατ. δολ. συμφώνησε να καταβάλει η Toyota στις αμερικανικές αρχές σε συμβιβασμό για τις έρευνες που διεξήχθησαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις ανακλήσεων αυτοκινήτων. Κλείνοντας μία ταραχώδη χρονιά, κατά την οποία η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε περίπου 11 εκατ. οχήματα και δέχθηκε ισχυρό πλήγμα εμπιστοσύνης, η Toyota συμφώνησε να καταβάλει το μέγιστο πρόστιμο για δύο ξεχωριστές κατηγορίες.

«Είμαι ευχαριστημένος που η Toyota δέχθηκε να καταβάλει το μέγιστο δυνατό πρόστιμο και περιμένω ότι θα εργαστεί στο μέλλον για την ασφάλεια των καταναλωτών» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Ray LaHood.

Επισημαίνεται ότι στις ΗΠΑ, οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να ανακοινώνουν έγκαιρα στις αρχές τα όποια προβλήματα/ελαττώματα ασφαλείας υπάρχουν στα οχήματα. Στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, η Toyota κατηγορήθηκε ότι δεν αποκάλυψε εγκαίρως τα τεχνικά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v