Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες, μικτές μεταβολές στην Wall Street

Μέσα στο υποτονικό κλίμα των εορταστικών συναλλαγών, οι βασικοί δείκτες της Wall κινούνται με ήπια πτώση μετά από ελαφρά ανοδικό άνοιγμα, έχοντας συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες.

Μέσα στο υποτονικό κλίμα των εορταστικών συναλλαγών, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνται με ήπια πτώση μετά από ελαφρά ανοδικό άνοιγμα, έχοντας συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες.

Αν και αρκετοί αναλυτές παραδέχονται ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο είναι «υπεραγορασμένο», ελπίζουν παράλληλα ότι τα κέρδη δ΄τριμήνου μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων θα συνεχίσουν να προσφέρουν στήριξη και θα συντηρήσουν την τρέχουσα bull market και στον Ιανουάριο.

Μετά από θετικό άνοιγμα, η ανάκαμψη του δολαρίου ασκεί κάποιες πιέσεις και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 11.451 μονάδες, ο S&P 0,08% στις 1.242 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,13% στις 2.639 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης Dow των αμερικανικών blue-chips απεκόμισε κέρδη 0,7%.

Το ευρώ διολίσθησε σε χαμηλο δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου και σε αρνητικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν επί το πλείστον χαμηλότερα, καθώς επέστρεψε στο προσκήνιο η γεωπολιτική ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Στην Ευρώπη, η μετοχή της Volkswagen AG καταγράφει μίνι ράλι της τάξεως του 2,3% αφού η διοίκηση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε ότι προβλέπει αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα κατά 10%-15% το 2011. Τα κέρδη στηρίζουν υψηλότερα το σύνολο του κλάδου αυτοκινήτων.

Αντιθέτως, πιέσεις εκδηλώνονται στον αεροπορικό κλάδο, εξαιτίας των ακυρώσεων και καθυστερήσεων πτήσεων εξαιτίας της κακοκαιρίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με σημαντικά κέρδη στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά τα αρνητικά πρόσημα στην Νέα Υόρκη περιόρισαν την άνοδο και τελικώς
ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,38% υψηλότερα στις 5.891 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,52% στις 7.018 μονάδες, ο CAC 0,46% στις 3.885 μονάδες.

Στην Wall Street, η eBay αντιδρά με ήπια ανοδο στην ανακοίνωση ότι θα αγοράσει την βερολινέζικη brands4friends.

Η Amazon.com κερδίζει 1% μετά την επαναβεβαίωση της σύστασης overweight από την Barclays Capital.

Μετά το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου η Adobe Systems.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v