Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο

Τεταμένη είναι και πάλι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, καθώς η Σεούλ προχώρησε σε στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά στο ίδιο νησί που βομβάρδισε τον προηγούμενο μήνα η Βόρειος Κορέα.

Κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο
Τεταμένη είναι και πάλι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, καθώς η Σεούλ, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Πιονγιάνγκ, προχώρησε σε στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά στο ίδιο νησί που βομβάρδισε τον προηγούμενο μήνα η Βόρειος Κορέα.

Η Νότιος Κορέα ζήτησε από τους κατοίκους του νοτιοκορεατικού νησιού Γεονγκπγεόνγκ και σε αυτούς από τέσσερα γειτονικά νησιά να σπεύσουν στα καταφύγια. Ανάλογη οδηγία δόθηκε και σε όλα τα νησιά της Κίτρινης Θάλασσας στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για την αντίδραση της Βορείου Κορέας, η οποία είχε απειλήσει ότι θα απαντήσει "με απρόβλεπτα αμυντικά χτυπήματα", χειρότερα από τον βομβαρδισμό του Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Νότιας Κορέας δήλωσε πως η Σεούλ είναι έτοιμη να απαντήσει "άμεσα και δυναμικά" αν προκληθεί από τη Βόρεια Κορέα. Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap μετέδωσε πως το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας έχει ήδη στείλει δύο αντιτορπιλικά στην Κίτρινη Θάλασσα και πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονται σε αναμονή στη δυτική ακτή.

Οι ειδήσεις που έρχονται από τα ξένα πρακτορεία είναι συγκεχυμένες. Κάποιοι αναφέρουν ότι η Βόρειος Κορέα προετοιμάζει τα κοντινά στο νησί οπλικά της συστήματα, ενώ το CNN αποκαλύπτει πως το καθεστώς της Πιονγιάνγκ αποφάσισε να επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ για την πυρηνική ενέργεια να επιστρέψουν στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v