Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα στηρίζει τις κινήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ

Στήριξη στους Ευρωπαίους αξιωματούχους και στις αποφάσεις που έλαβαν κατά τη σύνοδο κορυφής παρείχε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης κ. Wang Qishan, επισημαίνοντας ότι το Πεκίνο έσπευσε σε στήριξη της Ε.Ε.

Η Κίνα στηρίζει τις κινήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ
Στήριξη στους Ευρωπαίους αξιωματούχους και στις αποφάσεις που έλαβαν κατά τη σύνοδο κορυφής παρείχε το Πεκίνο, διά του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης.

"Η Κίνα στηρίζει τη σειρά μέτρων από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για τη σταθεροποίηση των χρηματοοικονομικών αγορών", δήλωσε ο κ. Wang Qishan και συμπλήρωσε: "Και η Κίνα έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις για να στηρίξει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να χειριστούν την κρίση χρέους".

Η Κίνα φέρεται να έχει επενδύσει σημαντικό μέρος των συναλλαγματικών της αποθεμάτων στο ευρώ (ανέρχονται στα 2,65 τρισ. δολ.) και τώρα δηλώνει ότι στηρίζει τις κινήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων. "Η Ε.Ε. έχει πάρει αποφασιστικά μέτρα για τον χειρισμό της κρίσης χρέους και ελπίζουμε πως θα υπάρξουν κάποια αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό" ανέφερε ο κ. Wang.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v