Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία:Ενίσχυση επιτοκίων στην δημοπρασία τίτλων

Η Ισπανία ξεπέρασε και την τελευταία δοκιμασία πρόσβασης στις αγορές για το 2010, με την δημοπρασία 3μηνων και 6μηνων εντόκων, από την οποία άντλησε 3,9 δισ. ευρώ (εντός στόχου) αλλά με υψηλότερο κόστος

Ισπανία:Ενίσχυση επιτοκίων στην δημοπρασία τίτλων
Η Ισπανία ξεπέρασε και την τελευταία δοκιμασία πρόσβασης στις αγορές για το 2010 με την σημερινή δημοπρασία εντόκων από την οποία άντλησε 3,9 δισ. ευρώ (εντός στόχου) αλλά με υψηλότερο κόστος.

Συγκεκριμένα, στην δημοπρασία των τρίμηνων τίτλων το επιτόκιο αυξήθηκε στο 1,804% από 1,743% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο των 6μηνων τίτλων ενισχύθηκε στο 2,597% από 2,111% στην δημοπρασία του Νοεμβρίου.

«Σε γενικές γραμμές ήταν ένα λογικό αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών, αν και όχι εντυπωσιακό» δήλωσε ο Orlando Green αναλυτής της Credit Agricole και συμπλήρωσε:  «Διανύουμε περίοδο δοκιμασίας για την Ισπανία, την Πορτογαλία ακόμη και για την Ιταλία καθώς οδεύουμε στο 2011»

Επισημαίνεται ότι η δημοπρασία των ισπανικών τίτλων έγινε λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του οίκου Moody’s για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας «κατά μία ή δύο βαθμίδες»

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχει εξαγγείλει μεγαλεπήβολο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού όπου περιλαμβάνονται και οι ιδιωτικοποιήσεις των μεγάλων αεροδρομίων της χώρας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα της κεντρικής κυβερνήσεως μειώθηκε κατά 46% τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με στήριξη κυρίως από την αύξηση του ΦΠΑ στο 18% από 16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v