Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VimpelCom: Θα παρουσιάσουμε νέους όρους συμφωνίας

Βελτιωμένους όρους δήλωσε ότι θα παρουσιάσει η VimpelCom για να υλοποιηθεί η συμφωνία συγχώνευσης με τη Weather Investments του κ. Naguib Sawiris, ώστε να αποσπάσει και το πράσινο φως της Telenor.

VimpelCom: Θα παρουσιάσουμε νέους όρους συμφωνίας
Συμφωνία με νέους όρους θα προωθήσει η ρωσική VimpelCom, ώστε να προχωρήσει η προτεινόμενη συγχώνευση με τη Weather Investments του Αιγύπτιου κ. Naguib Sawiris, μετά το βέτο του δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου της, της νορβηγικής Telenor.

Η Telenor, η οποία κατέχει περίπου το 40% της VimpelCom, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα στηρίξει τη συμφωνία με τη Weather. Αργά το βράδυ της Τρίτης, η VimpelCom ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Alexander Izosimov, να διαπραγματευτεί αναθεώρηση των όρων της συμφωνίας, αφού οι τρεις εκπρόσωποι της Telenor -στο 9μελές διοικητικό συμβούλιο της VimpelCom-  καταψήφισαν το αρχικό σχέδιο.

Επί τάπητος τίθεται η δημιουργία της πέμπτης μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στη Ρωσία, την ιταλική Wind και την αιγυπτιακή Orascom.

Και η Telenor με ανακοίνωσή της τόνισε πως η τρέχουσα συμφωνία "δεν ήταν
αρκετά ικανοποιητική", αλλά δήλωσε διατεθειμένη να συζητήσει εάν παρουσιαστούν βελτιωμένοι όροι. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπός της δήλωσε πως η τρέχουσα συμφωνία "δεν είναι αρκετά καλή, ούτε οικονομικά ούτε στρατηγικά". Ερωτηθείς, όμως, για το εάν η Telenor θα συζητήσει νέους όρους συμφωνίας, απάντησε πως "βεβαίως είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε ό,τι μας παρουσιάσει ο οργανισμός"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v