Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι-ράλι στην Wall λόγω Q2 και εμπορευμάτων

Τα καλά επιχειρηματικά κέρδη, η αναρρίχηση της τιμής των εμπορευμάτων αλλά και τα ικανοποιητικά μακροοικονομικά στοιχεία εμπνέουν μίνι ράλι στην Wall Street. Σε υψηλό 3 μηνών οι ευρωαγορές.

Ένα «πακέτο» από καλά επιχειρηματικά αποτελέσματα, η αναρρίχηση τιμών εμπορευμάτων και τα καλύτερα των αναμενόμενων στατιστικά μεγέθη της ημέρας, εμπνέουν μίνι ράλι στην Wall Street και στήριξαν σε υψηλό 3μήνου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,27% στις 10.600 μονάδες, ο S&P 1,23% στις 1.115 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,07% στις 2.279 μονάδες.

H Wall Street έκλεισε με μικρή πτώση την Παρασκευή αλλά ενισχύθηκε 7% στον Ιούλιο, με τα πρώτα μηνιαία κέρδη από τον Απρίλιο.

Τα σημερινά κέρδη είχαν προέλευση κυρίως ευρωπαϊκή, αφού τα πολύ καλά αποτελέσματα από τις τράπεζες HSBC και BNP Paribas προκάλεσαν ράλι τιμών σ τους χρηματοπιστωτικούς κλάδους και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Καλή κερδοφορία β΄τριμήνου ανακοίνωσαν και μια σειρά αμερικανικές επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας τις ανοδικές τάσεις των μετοχών.

Η Humana κερδίζει 1,8% και η NRG Energy 1,1% μετά τις ανακοινώσεις τους. Στον αντίποδα η Loews Corp. υποχωρεί ανεπαίσθητα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Research in Motion, μετά την απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να μπλοκάρουν τις υπηρεσίες BlackBerry της εταιρίας από τον Οκτώβριο.

Θετικά λειτούργησαν και οι στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία, καθώς τόσο ο δείκτης ISM μεταποίησης όσο και οι κατασκευαστικές δαπάνες ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε δυναμική ανάκαμψη και στον ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης.

Εύρωστα κέρδη αποκομίζουν και οι κλάδοι εμπορευμάτων, όπου το πετρέλαιο ενισχύεται πάνω από τα 81 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου, λόγω αισιόδοξων προβλέψεων για την ενεργειακή ζήτηση.

Η μετοχή της BNP στην Ευρώπη εκτινάχθηκε πάνω από 5% και της HSBC πάνω από 4%, ενώ ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 2,34% στις 5.381 μονάδες, ο DAX 2,34% στις 6.292 μονάδες, ενώ ο CAC 2,99% υψηλότερα στις 3.752 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v