Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμιράτα και Σ. Αραβία απαγορεύουν το BlackBerry

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόκειται να απαγορεύσουν την υπηρεσία κινητής τηλεπικοινωνίας BlackBerry από τον Οκτώβριο και η Σαουδική Αραβία δείχνει να ακολουθεί.

Εμιράτα και Σ. Αραβία απαγορεύουν το BlackBerry
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόκειται να απαγορεύσουν την υπηρεσία κινητής τηλεπικοινωνίας BlackBerry από τον Οκτώβριο, καθώς εκτιμούν ότι κινούνται εκτός των νόμων του κράτους και εγείρουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Η Σαουδική Αραβία έδειξε ότι θα ακολουθήσει τα ΗΑΕ, όταν στέλεχος της κρατικής Saudi Telecom, δήλωσε ότι το βασίλειο πρόκειται να απαγορεύσει τις υπηρεσίες μηνυμάτων του BlackBerry.

Τα αραβικά κράτη θα είναι τα πρώτα που λαμβάνουν απόφαση απαγόρευσης, αν και άλλες χώρες, όπως η Ινδία, έχουν εκφράσει παρόμοιες επιφυλάξεις για το δίκτυο της Research in Motion, της εταιρίας που διαθέτει το BlackBerry.

Οι υπηρεσίες του BlackBerry, όπως το e-mail και το instant messaging, χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένα ιντερνετικά δίκτυα, τα οποία είναι δύσκολο να ελέγξουν οι κυβερνήσεις.

Είναι ο μόνος πάροχος υπηρεσιών δεδομένων στα ΗΑΕ που εξάγει δεδομένα στο εξωτερικό και αρνείται να επιτρέψει στις Αρχές πρόσβαση στα συστήματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v