Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed επισκίασε τα κέρδη Q2 στη Wall

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων και χαμηλού τζίρου, με τη Wall να κλείνει με πτώση μετά την προειδοποίηση αξιωματούχου της Fed για τον κίνδυνο αποπληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία.

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων και χαμηλού τζίρου, με τη Wall να κλείνει με πτώση μετά την προειδοποίηση αξιωματούχου της Fed για τον κίνδυνο αποπληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά ο Κεντρικός Τραπεζίτης του St. Louis, J. Bullard, με σημερινή του έκθεση έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στα υπόλοιπα μέλη της Fed, επισημαίνοντας ότι η νομισματική πολιτική της διατήρησης των επιτοκίων στα ιστορικά χαμηλά τους για παρατεταμένη περίοδο θα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση αποπληθωριστικών πιέσεων στην αγορά.

Η έκθεση του J. Bullard καθώς και τα χειρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Colgate- Palmolive, εταιρίας κολοσσού στα είδη προσωπικής υγιεινής και κατανάλωσης, γύρισαν σε αρνητικό έδαφος τη Wall παρά την ισχυρή ανοδική έναρξη της συνεδρίασης.

Στον αντίποδα η νέα έστω και περιορισμένη μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, διατήρησε ως ένα βαθμό το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και συγκράτησε τη πτώση στους δείκτες.

Σημειώνεται ότι στη συγκράτηση της πτωτικής κίνησης βοήθησαν και τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Exxon Mobil.

“Καλά τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά η Fed «προειδοποιεί» και τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων δύο ημερών δε βοηθούν την χρηματιστηριακή αγορά”, επισημαίνει ο αναλυτής της Themis Trading, Joseph Saluzzi.

Επιπλέον αναλυτές και επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ στις ΗΠΑ, την Παρασκευή.

Στην αγορά συναλλάγματος, σε νέο υψηλό αναρριχήθηκε σήμερα το ευρώ, πάνω από το βασικό επίπεδο αντίστασης των 1,31 δολαρίων, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,6% στα 78,21 δολάρια το βαρέλι με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να υποχωρούν 0,1% και 1% αντίστοιχα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 2% στα 2,96 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 1,3% στα 23,48 δολάρια. Κέρδη 2,3% για το ADR του ΟΤΕ, στα 4,01 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 0,29% στις 10.467,16 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,42% στις 1.101,53 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,53% στις 2.251,69 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE τερμάτισε με πτώση 0,11% στις 5.313,95 μονάδες, ο DAX 0,72% στις 6.134,7 μονάδες, ενώ ο CAC 0,5% στις 3.051,91 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v