Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Beige Book προβλημάτισε τη Wall Street

Η επιφυλακτικότητα της FED για την αναπτυξιακή πορεία στις ΗΠΑ, τα χειρότερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία και τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα, ώθησαν τη Wall χαμηλότερα. Πτώση στις ευρωαγορές.

Η επιφυλακτικότητα της FED για την αναπτυξιακή πορεία στις ΗΠΑ, τα χειρότερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία και τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα, ώθησαν τη Wall χαμηλότερα. Πτώση στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, ενισχύθηκαν οι πιέσεις στη Wall αμέσως μετά τη δημοσίευση των συμπερασμάτων της Beige Book καθώς στην έκθεση της η FED επισημαίνει ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συνέχισε να βελτιώνεται ωστόσο σε ορισμένες περιφέρειες παρατηρήθηκε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης.

Στο ίδιο μοτίβο και οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις καθώς υποχώρησαν 1% οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, ενισχύοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών κινήθηκαν τα αποτελέσματα της Boeing, παρόλο που ανακοίνωσε πτώση στην κερδοφορία της το β’ τρίμηνο ενώ καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα αποτελέσματα της πετρελαϊκής εταιρίας ConocoPhilips.

Στον αντίποδα πτώση στα καθαρά κέρδη ανακοίνωσε η Comcast στο β’ τρίμηνο.

Νέα άνοδος για το ευρώ έναντι του δολαρίου πάνω από τα 1,3 δολ. ενώ η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,9% στα 76,82 δολάρια ανά βαρέλι.

Διττή η εικόνα για τους ενεργειακούς τίτλους στη Wall με τη Chevron να ενισχύεται 0,3% και την Exxon Mobil 0,4%. Πτώση 1% για την BP.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε απώλειες 2,7% στα 2,91 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 0,8% στα 23,13 δολάρια. Πτώση 1% για το ADR του ΟΤΕ, στα 3,92 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 0,38% στις 10.497,88 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,69% στις 1.106,13 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,04% στις 2.264,56 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,96% στις 5.319 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,46% στις 6,178 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,11% στις 3.670 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v