Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στη Wall μετά την 3ήμερη άνοδο

Μικτή, σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στη Wall κατόπιν 3 ανοδικών συνεδριάσεων, λόγω των μικτών στατιστικών ανακοινώσεων. Στήριξη από τα Q2 και τις ευρω-τράπεζες. Σε υψηλό 2,5 μηνών ο MSCI World.

Μικτή, σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στη Wall μετά από 3 ανοδικές συνεδριάσεις, λόγω των μικτών στατιστικών ανακοινώσεων. Στήριξη από τα Q2 και τις ευρω-τράπεζες.

Καλά αποτελέσματα τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκές τράπεζες, ενίσχυσαν το θετικό κλίμα στα χρηματιστήρια και στήριξαν τον παγκόσμιο δείκτη MSCI σε υψηλό 2,5 μηνών και την Wall Street σε θετικό άνοιγμα.

Τα κέρδη περιορίστηκαν όμως μετά την ανακοίνωση επιδείνωσης στην καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 10.530 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,1% στις 1.113 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,18% στις 2.292 μονάδες.

Με τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, ο δείκτης Dow επέστρεψε σε θετικό έδαφος για το έτος.

Μια σειρά καλά αποτελέσματα επιχειρήσεων για το β΄τρίμηνο, όπως η DuPont (+4,5%) και η Lokheed Martin (+1,2%), υποστηρίζουν την ανάκαμψη των βασικών δεικτών.

Αποτελέσματα Q2 δημοσιεύουν επίσης σήμερα η Aetna, η Anadarko Petroleum, η Occidental Petroleum.

Θετικά επιδρά στην επενδυτική ψυχολογία και η πρώτη στατιστική ανακοίνωση της ημέρας για τα ακίνητα, που έδειξε περαιτέρω άνοδο 0,5% στις τιμές μονοκατοικιών Μαΐου.

Η μετοχή της ΒΡ υποχωρεί 1% μετά την ανακοίνωση ότι η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικό θα της κοστίσει 32,2 δισ. δολάρια αλλά και την, αναμενόμενη, απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ευρωστα κέρδη αποκομίζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες μετά την κοινοποίηση των νέων τραπεζικών κανόνων της Βασιλείας, με την UBS, να αποκομίζει κέρδη έως 9% και την Deutsche Bank 6%. Οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν επίσης αποτελέσματα τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,12% στις 5.411 μονάδες, ο DAX 0,91% στις 6.250 μονάδες, ενώ ο CAC 1,63% στις 3.695 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v