Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall εν όψει stress tests

Εναλλαγές προσήμων στην αμερικανική αγορά μετά το χθεσινό ράλι, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των stress tests των τραπεζών, με βοήθειες από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα. Πτωτικά οι ευρωαγορές.

Εναλλαγές προσήμων στην αμερικανική αγορά μετά το χθεσινό ράλι, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των stress tests των τραπεζών, με βοήθειες από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και από εντυπωσιακά μακροοικονομικά στοιχεία στην Ευρώπη. 

Ειδικότερα, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall δέχονται στήριξη από τα εντυπωσιακά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ με τον υψηλότερο ρυθμό τεσσάρων ετών, αλλά και τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo της Γερμανίας ο οποίος κατέγραψε την μεγαλύτερη ενίσχυση από την ενοποίηση της Γερμανίας.

Οι αμερικανοί επενδυτές περιμένουν και αυτοί τα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, τα οποία θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών στις 19:00 ώρα Ελλάδας, τα οποία εν πολλοίς θα καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη τάση στις διεθνείς αγορές.

Στις εταιρίες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τη μετοχή της McDonalds να ενισχύεται μετά την ανακοίνωση για κέρδη 1,23 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 12% και οριακά υψηλότερα των προβλέψεων, στο β' τρίμηνο.

Ισχυρά κέρδη για τον τίτλο της Ford που εμφάνισε κέρδη 2,6 δισ. δολάρια στο β' τρίμηνο, στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, καθώς οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στα νέα της μοντέλα.

Ο Dow Jones ενισχύεται πλέον, μετά το αδύναμο άνοιγμα, κατά 0,17% στις 10.336 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,22% στις 2.241 μονάδες ενώ ο S&P 500 εμφανίζει άνοδο 0,01% στις 1.094 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,67% στις 5.278 μονάδες, ο CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,36% στις 3.587 μονάδες ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη πέρασε προ ολίγου σε αρνητικό έδαφος, στις 6.135 μονάδες με απώλειες 0,08%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v