Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ευρω-βιομηχανία εμπνέει μίνι ράλι στη Wall

Η πολύ καλή έκπληξη από την ευρωπαϊκή βιομηχανία αναπτερώνει τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης και εμπνέει μίνι-ράλι σε Wall και ευρωαγορές. Τα ευοίωνα αποτελέσματα blue chips και τα deals συμπληρώνουν την εικόνα.

Η πολύ καλή έκπληξη από την ευρωπαϊκή βιομηχανία αναπτερώνει τις ελπίδες ανάκαμψης των μεγάλων οικονομιών και εμπνέει «μίνι-ράλι» σε Wall και ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,07% στις 10.326 μονάδες, ο S&P 2,41% στις 1.094 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,64% στις 2.244 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,77% στις 5.302 μονάδες, ο DAX 2,32% στις 6.129 μονάδες,ενώ ο CAC 2,86% στις 3.592 μονάδες.

Την προηγούμενη συνεδρίαση χαρακτήρισαν έντονα πτωτικές διαθέσεις στην Wall Street, καθώς η δήλωση του διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke, για «ασυνήθιστη αβεβαιότητα» στην οικονομία έδωσε τροφή σε φόβους «διπλής ύφεσης» της οικονομίας.

Σήμερα παρατίθεται το δεύτερο τμήμα της ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ.

Οι διαθέσεις ανατράπηκαν ωστόσο σήμερα, μετά την ανακοίνωση θεαματικής βελτίωσης στις βιομηχανικές παραγγελίες της ευρωζώνης, που αυξήθηκαν 3,8% στον μηνα και 22,7% στο 12μηνο.

Τα στατιστικά στοιχεία από την αμερικανική οικονομία επιφύλαξαν για άλλη μια φορά διττό αποτέλεσμα, καθώς οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 464.000 την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο αριθμός του συνόλου των επιδοτούμενων ανέργων μειώθηκε στα 4,487 εκατομμύρια.

Από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, όπου τέσσερα blue chips του Dow Jones κοινοποιούν αποτελέσματα τριμήνου (Caterpillar, ΑΤ&Τ, 3Μ, Travelers) τα μηνύματα είναι σε γενικές γραμμές ευνοϊκά. Η Caterpillar κερδίζει 0,66% μετά την ανακοίνωση μεγάλης αύξησης κερδών στα 1,09 δολ. ανά μετοχή από 60 σεντς πέρσι.

Με εκτίναξη 22% αντιδρά η μετοχή της AmeriCredit στην πρόταση εξαγοράς από την GM.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v