Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα Q2 απογοητεύουν την Wall Street

Μια σειρά απογοητευτικά αποτελέσματα κορυφαίων επιχειρήσεων, όπως Goldman και IBM, προκαλούν πιέσεις στη Wall, αν και οι ειδήσεις από την οικοδομική αγορά και η ανάκαμψη των μετοχών πετρελαίου περιορίζουν την πτώση.

Μια σειρά απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου από κορυφαίες αμερικανικές επιχειρήσεις, όπως η Goldman και η IBM, προκαλούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αν και οι ειδήσεις από την οικοδομική αγορά και η ανάκαμψη των μετοχών μετάλλων και πετρελαίου περιορίζουν την πτώση.

Η αγορά άνοιξε με πτώση άνω του 1%, ενώ αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,86% στις 10.067 μονάδες, ο S&P 0,61% στις 1.064 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,94% στις 2.177 μονάδες.

Στην συνεδρίαση βαραίνουν ιδιαίτερα τα απογοητευτικά αποτελέσματα β΄τριμήνου κορυφαίων επιχειρήσεων όπως η τράπεζα Goldman Sachs (-2,8%) και νωρίτερα οι τεχνολογικοί κολοσσοί Texas Instruments (-6%) και International Business Machines (-4,6%).

Η Johnson & Johnson (-1,7%) ανακοίνωσε αύξηση κερδών 7,5%, αλλά υποβάθμισε την πρόβλεψη για τα κέρδη 2010 κατά 15 σεντς ανά μετοχή.

Από τις λίγες ευνοϊκές ανακοινώσεις, ήταν στον αντίποδα, εκείνη της United Health Group που ενισχύεται 1,4%.

Τα μεγέθη που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου για την αγορά κατοικίας, ειχαν μάλλον θετική επίδραση, καθώς έδειξαν μεγάλη μείωση στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών αλλά θεαματική αύξηση στις περατώσεις και άνοδο 2,1% στις νέες άδειες οικοδομής.

Στον περιορισμό των απωλειών συνέβαλε το "ράλι" των τιμών πετρελαϊκών επιχειρήσεων, καθώς η έλευση της εποχής των τυφώνων στην αμερικανική ήπειρο στηρίζει τις τιμές του μαύρου χρυσού υψηλότερα.

Πτωτική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που όμως περιορίστηκε σημαντικά αργά το απόγευμα, και ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,17% στις 5.139,40 μονάδες, ο DAX 0,69% στις 5.967,49 μονάδες, ο CAC 0,53% στις 3.468,02 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v