Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Macro και Q2 ασκούν πιέσεις στη Wall

Μια σειρά εταιρικά αποτελέσματα κατέδειξαν τις δυσκολίες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ενώ η κάθετη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης "αποτελείωσε" τους δείκτες στη Wall.

Μια σειρά εταιρικά αποτελέσματα κατέδειξαν τις δυσκολίες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις και πίεσαν χαμηλότερα την Wall Street, ενώ η κάθετη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης «αποτελείωσε» τους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,95% στις 10.157 μονάδες, ο S&P 2,23% στις 1.072 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,44% στις 2.194 μονάδες.

Τα αποτελέσματα του βιομηχανικού κολοσσού General Electric (-3%), και των τραπεζών Citigroup (-3,6%) και Bank of America (-6,1%), ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, αλλά οι μετοχές τους διολίσθησαν καθώς εμφανίστηκε μείωση εσόδων καθώς και κερδών σε ορισμένες περιπτώσεις, καταδεικνύοντας τις δυσκολίες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Αντιθέτως, η συμβιβαστική συμφωνία της Goldman Sachs με την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέπνευσε θετικές αντιδράσεις, ενώ ευεργετικά λειτουργεί για την μετοχή της ΒΡ (+4%) η είδηση ότι η πετρελαϊκή εταιρία κατόρθωσε να «ταπώσει» την πετρελαιοπηγή που έχει προκαλέσει οικολογική καταστροφή με την διαρροή της στον Κόλπο του Μεξικό.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκαν ήπιες πληθωριστικές πιέσεις, με άνοδο του δείκτη τιμων καταναλωτή 1,1% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, που δείχνει όμως και υποτονική εγχώρια ζήτηση

Στη συνέχεια, η κάθετη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιουλίου επέτεινε αισθητά τις πιέσεις.

Μικτή εικόνα επικράτησε στο μεγαλύτερο διαστημα της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά η αρνητική πορεία της Wall Street ώθησε πτωτικά τους βασικούς δείκτες.

Ο δεικτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,01% στις 5.159 μονάδες, ο DAX απώλεσε 1,77% στις 6.040 μονάδες, ενώ ο CAC 2,28% στις 3.500 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v