Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q2 και στατιστικά απογοητεύουν την Wall Street

Τα αποτελέσματα κολοσσών όπως η GE, η Citi και η BofA, αποδεικνύουν τον δύσκολο αγώνα που διεξάγουν οι επιχειρήσεις και πιέζουν χαμηλότερα την Wall, ενώ δυσμενή στατιστικά μεγέθη επιτείνουν τις πιέσεις.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που αφομοιώνει τις πολλές και σημαντικές ανακοινώσεις της ημέρας από πλευράς επιχειρηματικών ειδήσεων και στατιστικών εξελίξεων. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,61% στις 10.191 μονάδες, ο S&P 1,78% στις 1.076 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,83% στις 2.208 μονάδες.

Η συμβιβαστική συμφωνία της Goldman Sachs εμπνέει θετικές αντιδράσεις, αλλά τα απογοητευτικά μεγέθη της μεγάλων τραπεζών, της General Electric και της Google λειτουργούν αρνητικά.

Ευεργετικά λειτουργεί για την μετοχή της ΒΡ (+4%) η είδηση ότι η πετρελαϊκή εταιρία κατόρθωσε να «ταπώσει» την πετρελαιοπηγή που έχει προκαλέσει οικολογική καταστροφή με την διαρροή της στον Κόλπο του Μεξικό.

Η μετοχή της Goldman Sachs κάνει ράλι 5,9% μετά την συμβιβαστική συμφωνία με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Η Google υποχωρεί 3,8% καθώς τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις.

Από το μέτωπο των τραπεζικών αποτελεσμάτων, τόσο η Citigroup όσο και η Bank of America ανακοίνωσαν σημαντική μείωση κερδών, αλλά τα αποτελέσματά τους ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκαν ήπιες πληθωριστικές πιέσεις, με άνοδο του δείκτη τιμων καταναλωτή 1,1% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, που δείχνει όμως και υποτονική εγχώρια ζήτηση.

Στη συνέχεια, η κάθετη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιουλίου επέτεινε τις πιέσεις.

Μιτκή τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το αρνητικό άνοιγμα της Wall Street.

Ο δεικτης FTSE ενισχύεται 0,18% στις 5.228 μονάδες, DAX υποχωρεί 0,06% στις 6.145 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 0,55% στις 3.562 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v